Çorum

Çorum'a diş hekimliği fakültesi kuruluyor

20:27 06 Temmuz 2018
Çorum'a diş hekimliği fakültesi kuruluyor

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite bünyesindeki diş hekimliği fakültesi kurulmasına yönelik talebin, YÖK tarafından onaylandığını bildirdi.

Rektör Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, diş hekimliği fakültesi kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararının, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandığını ifade etti.

Diş hekimliği fakültesi ile birlikte Hitit Üniversitesi bünyesindeki fakülte sayısının 10'a yükseldiğini aktaran Alkan, şunları kaydetti:

"İlimizde Tıp Fakültesinin kurulması ve Sağlık Bakanlığı ile uyumlu bir afiliasyon sonrasında sağlık hizmetlerinde ve eğitiminde yakaladığımız başarıyı, benzer uygulamalarla Diş Hekimliği Fakültesi ile de sağlamak için çalışmalarımız başlamıştır. Hedefimiz, İlimizi sağlık eğitimi ve hizmetleri yönünden bir cazibe merkezi haline getirmektir. 'Her İle Bir Üniversite' projesi ile İlimizde Hitit Üniversitesinin kurulmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Bakanlar Kurulumuz Üyelerine, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'a, YÖK Yürütme Kurulumuz Üyelerine ve diş hekimliği fakültemizin kuruluş sürecini birlikte yürüttüğümüz AK Parti Çorum Milletvekili Sayın Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti Çorum İl Başkanı Sayın Mehmet Karadağ'a olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.