Çorum

HİTÜ'den 15 Temmuz araştırmalarına ekonomik destek

15:27 17 Temmuz 2018
HİTÜ'den 15 Temmuz araştırmalarına ekonomik destek

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "15 Temmuz ve Darbeler" konusunda lisansüstü çalışma yapacak akademisyen ve öğrencilere 35 bin liraya kadar mali destek sağlanacağını bildirdi.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitüleri bünyesinde yapılacak lisansüstü tez çalışmalarında terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini akademik olarak ele alan lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarına ve danışmanlıklarını yürüten öğretim elemanlarına yüksek lisans için 25 bin lira, doktora, sanatta yeterlik, tıpta uzmanlık tezleri için de 35 bin liraya kadar ekonomik destek vereceklerini belirtti.

Bu tür akademik çalışmalara destek vererek darbe sürecinin tüm yönleriyle ele alınmasını sağlamayı arzuladıklarının dile getiren Alkan, şunları kaydetti:

"Darbelerin ve darbecilerin analizlerinin yapılması, konunun bilimsel olarak irdelenmesi, toplumsal fayda sağlayacak saptama ve tespitlerde bulunulması başta olmak üzere konunun her yönüyle ele alınmasını sağlamak amacıyla akademisyenlerimize destek vereceğiz. Tezlerin danışmanlığını yürüten öğretim üyelerimize ise Yurt Dışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında, bir önceki yıla ait yayına sahip olma koşulu aranmaksızın, bildiri sunmak üzere bir defaya mahsus yurt dışı bilimsel etkinliklere katılım desteği verilecektir. Destek miktarı ülkeler için o yıl belirlenen yurt dışı bilimsel etkinliklere verilecek azami destek miktarı kadar olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.