Çorum

Kızılay'ın "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" kampanyası

13:54 01 Ağustos 2018
Kızılay'ın "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" kampanyası

Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, Türk Kızılayının ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere her yıl gerçekleştirdiği kurban bağış kampanyasının bu yıl "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla gerçekleştirileceğini belirterek, bağışları kabul etmeye başladıklarını duyurdu.

Canbolat, Hürriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Türk Kızılayının bu yılki yurt dışı kurban bağış bedelinin 590 lira, yurt içi bedelinin de 750 lira olduğunu söyledi.

Geçen yıl 120 bin olan kurban hissesi kotasının erkenden dolduğunu, dolayısıyla kurban vekaletini Türk Kızılayına vermek isteyen vatandaşların bugünlerde başvuru yapması gerektiğini belirten Canbolat, "Yapılan işlemlerin her aşaması vekalet sahiplerine bildirilmektedir. Ödemeler PTT Kızılay posta çeki, tüm bankaların bağış hesaplarından yapılacağı gibi bizzat şubemizde makbuz karşılığı veya kredi kartıyla 4 taksit şeklinde de yapılmaktadır. İsteyen vatandaşlarımız 0364 212 67 71, 0533 396 57 06 numaralı telefonlarımızdan bize ulaşarak, bulundukları yere gelmemizi sağlayabilirler." dedi.

Türk Kızılayı olarak 1,5 asırdır din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Canbolat, şunları kaydetti:

"10 yılı geçen süredir ülkemize de model olan Türk Kızılayı kurban vekalet kampanyası ile milyonlarca ihtiyaçlının sofrasına 12 ay boyunca kurban etlerini ulaştırmaktayız. Hayırseverlerimizden gelen kurban vekaletleri ile oluşan etler yurdumuzun tamamında ve dünyanın da farklı bölgelerinde binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırılmaktadır. Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları İslami kurallara uygun kesilerek ve hijyen şartlarında işlenerek vekalet verenler adına muhtaçlara onların onuruna uygun ve rencide etmeden dağıtımı yapılmaktadır. Kesimler Kurban Bayramı'nın ilk üç günü içerisinde yapılacak olup, işlemler İslami kurallara uygun, vekalet verenlerin isimleri tek tek okunarak din görevlileri, veteriner, noter ve Türk Kızılayı yetkilileri eşliğinde yapılmaktadır. Elde edilen etler yurt içi kombinalarında el değmeden, hijyen şartlarında 800 gramlık kavurma konservelerinde, kıyma ve kuşbaşı şeklinde şubelerimize ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtılmaktadır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.