Çorum

Adli yıl açılışı

13:48 03 Eylül 2018
Adli yıl açılışı

Çorum'da adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen yeni adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un ardından gelişen zorlu sürece rağmen yargı sisteminde bir çok yenilik yapıldığını vurguladı.

Yaşanan tüm zorluklara rağmen Türkiye'de 11 istinaf mahkemesinin kurulduğunu dile getiren Ağca, "15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında içine düştüğü tüm zorluklara rağmen adalet camiası gerek darbe girişiminin hemen sonrasında, gerekse bugüne değin ilerleyen süreçte gösterdiği asil duruş ile hukukun üstünlüğü ilkesinin ayakta durmasını sağlamıştır. Bu süreçte bütün bu zorluklara rağmen 11 istinaf mahkemesi, diğer bir değişle bölge adliye mahkemesi açılmıştır. Onarıcı adaletin tesisi maksadıyla uzlaştırma ve arabuluculuk faaliyetleri hızlandırılmış, tüm adliyelerde ilgili bürolar açılmıştır. Etkin ve hızlı bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir. İcra alacaklarının tahsili maksadıyla yeni icra modeline geçilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde yargıda hedef süreler uygulamasıyla soruşturma ve davaların daha makul sürelerde bitirilmesinin hedeflendiğinin altını çizen Ağca, şöyle devam etti:

"Bunun sağlanabilmesi için Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Adalet Bakanlığı çok ciddi çabalar göstermektedir. Çorum ilimizde arabuluculuk ve uzlaştırma faaliyetleri için gerekli bürolar adliye binamızda tesis edilmiştir ve faaliyetlerine etkin bir şekilde devam etmektedir. Adliyemiz ek binasında pilot icra müdürlüğümüz faaliyete başlamıştır. Önümüzdeki süreçte tüm bu anlatılan çabalar neticesinde daha hızlı, daha etkin ve daha adil bir yargı faaliyetinin gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır. Yeni adli yılımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan da konuşmasında darbe girişimi sırasında ve sonrasında yargı mensuplarının üzerine düşeni layıkıyla yaptığını, Türk milletinin de birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, tüm dünyaya örnek gösterilecek bir duruş sergilediğini anlattı.

Törende Ağca, Ceylan ve Baro Başkanı Altan Akpınar, Adalet Sarayı bahçesindeki Atatürk Büstü'ne çelenk sundu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.