Çorum

Kur'an-ı ve ezanı güzel okumak için yarıştılar

15:53 20 Aralık 2018
Kur'an-ı ve ezanı güzel okumak için yarıştılar

Çorum'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması düzenlendi.

Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması, Sungurlu Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Sungurlu Ulu Cami'de yapıldı.

İl genelinden 7 öğrencinin yarıştığı ezanı güzel okuma yarışmasında merkez Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Barış Uzun birinci, merkez Prof. Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ümit Yılmaz ikinci ve Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatih Mehmet Salık üçüncü oldu.

Hafızlık yarışmasında ise 11 öğrenci arasından Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Döğer birinci, Dodurga Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Sertdemir ikinci ve İskilip Anadolu Lisesi Öğrencisi Sefa Kaküllü üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler, yarışmanın sonunda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır, törende yaptığı konuşmada, hafızlık eğitiminin zor bir süreç olduğunu belirterek, "Evlatlarımızın bu millete hizmet etmeleri için daha donanımlı yetişmelerini sağlamalıyız." dedi.

Yarışmayı Sungurlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Sungurlu Müftüsü İbrahim Köksal, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar takip etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.