Çorum

"Yazılımda dünya pazarında söz sahibi olmalıyız"

16:20 13 Şubat 2019
"Yazılımda dünya pazarında söz sahibi olmalıyız"

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, milli hedeflere ulaşabilmek için bilişim ve yazılıma önem verilmesi gerektiğini belirterek "Yazılımda dünya pazarında söz sahibi olmalıyız." dedi.

Alkan, Rektörlük toplantı salonunda üniversite bünyesinde bilişim ve yazılım alanında çalışan idari ve akademik personelle bir araya geldi.

Alkan, ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin artık toprak büyüklüğü ve yer altı kaynakları ile değil, sahip oldukları bilgi ve bu bilgiyi yönetme gücüyle ölçüldüğüne işaret etti.

Milli olmayan yazılımın maddi kaybın ötesinde bilgi güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Alkan, "Kendi ürettiğimiz verilerin ülkemizin kontrolünde olması ve siber dünyadan gelecek saldırılara karşı gereken tedbirlerin alınması bir milli güvenlik meselesidir." diye konuştu.

Alkan, yazılım ve bilişim sektöründe güçlü bir ekonomik altyapıdan ziyade nitelikli insana ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bugün dünyada yazılımda yetişmiş insan gücüne özel önem veren ABD, İngiltere, Almanya, İsrail ve Hindistan ön sıralarda yer almaktadır. Milli hedeflerimize ulaşmak için öncelikle bilişim sektörüne gereken önemi vererek kendi yazılımlarımızı oluşturmamız ve dünya pazarından payımızı almamız gerekmektedir. Yazılımda dünya pazarında söz sahibi olmalıyız."

Toplantıda Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı ile Türkiye Yazılım Sektörü Stratejisi Eylem Planı kapsamında üniversite bünyesinde yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.