Çorum

30 yıl geçti emekli ikramiyesini alamadı!

07:47 17 Haziran 2020 18 Yorum Var
30 yıl geçti emekli ikramiyesini alamadı!

‘30 yıl geçti, emekli ikramiyemi alamadım’ Çorum Emekliler Derneği eski Başkanı Elvan Bayatlı (83), 30 yılı aşkın süredir emekli ikramiyesini almayı beklediğini söyledi.

20 yıldan fazla çalıştıktan sonra 1989 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olduğunu anlatan Elvan Bayatlı, Emekli Sandığı ile SGK arasındaki anlaşma yüzünden emekli ikramiyesini alamadığını kaydetti. İlerleyen yaşına rağmen hak arama mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Bayatlı, yıllardır Ankara’ya mektup ve dilekçe yazmaktan usandığını ifade etti. İmkanları sınırlı olduğu için meseleyi hukuki platforma taşıyamadığını öne süren Bayatlı, yazışmalarına cevap verilmediğini iddia etti.

“Başkaları da benim düştüğüm sıkıntıya maruz kalmasın” diyerek yaşadığı süreci basına taşımaya karar verdiğini söyleyen Bayatlı, yetkililerden acilen çözüm beklediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • aysel aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    verin dedemin tazminatiniiiiiii
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Osirissss07 3 yıl önce Şikayet Et
    Tazminat vermiyorlar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar emekli ikramiyesi diye birşey yok tazminat var kıdem ve ihbar bunları almanın şartları var emekli olunca emekli olduğun yerden yani çalıştığın yerden tazminat alabiliyorsun kaç yıl çalıştıysan süreye göre maaşının sgk ya kaç liradan yattığına göre hesaplıyor muhasebeci bunun sgk veya devletle bir alakası yok emekli olduğunda çalıştığı işyeri bu adamın tazminatını vermemiş bir şekilde kimde çalıştıysa onu mahkemeye verebilirdi oda geçmiştir muhtemelen 30 yıl olmuş daha mahkemeyede veremez herhalde bu haberde ya art niyet var adam yalan söylüyor yada hiçbirşey bilmiyor
    Cevapla
  • Fikret 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor haram olmuş
  • Smmm-kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu amca eğer özel sektörden emekli olduysa, çalıştığı firmadan tazminatını istemesi gerekirdi, iş kanununda emeklilik şartı ile işten ayrilanlara kıdem tazminatı ödemek zorundasınız. Bu ödemeye özel sektörde, emeklilik ikramiyesi denir. Kamu kuruluşundan emekli olduysa zaten parasını odemislerdir. Sanırım iş biraz karışık...
    Cevapla
  • Admin 3 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl çalış 30 yıl maaş al bide ikramiye peşine düş
    Cevapla
  • aysel aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    tövbe yarabbi
    İlk beğenen sen ol
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    sen alma ozaman bırak çok bilmiş
  • girdap 3 yıl önce Şikayet Et
    sen olsan hakkın olan ikramiyeyi vermeyenleri teker teker hallederdin.adam maşallah edebiyle hakkını arıyor.hakkıysa alması lazımdı bu zamana kadar ya hayret.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.