Çorum

380 bin TL'ye alıcı bekliyor: Kurbanlığın ağırlığını öğrenen şaştı kaldı

08:52 15 Mayıs 2025 6 Yorum Var
380 bin TL'ye alıcı bekliyor: Kurbanlığın ağırlığını öğrenen şaştı kaldı

Çorum'da uzun yıllardır besicilik yapan vatandaşın Kurban Bayramı için beslediği "Paşa" isimli kurbanlık 350 bin TL'ye alıcı beklerken, hayvanın ağırlığını öğrenen vatandaşlar kulaklarına inanamıyor.

Çorum'da yaşayan İbrahim Işık isimli çiftçinin yetiştirdiği kurbanlıklardan "Paşa" isimli tosun, görüntüsüyle dikkat çekiyor. 

YETİŞTİRDİĞİ HAYVANLAR TONLARCA AĞIRLIKTA 

Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Işık'ın yetiştirdiği iki kurbanlık hayvanın ağırlığı bir tonu aştı. 

1 ton 150 kilogram ağırlığındaki "Paşa", fiyatıyla da dudak uçuklattı. 380 bin TL'ye alıcısını bekleyen Paşa'ya ve diğer hayvanlara özenle baktıklarını belirten Işık, 1 ton 150 kilogram ağırlığındaki diğer hayvanı ise sattığını ifade etti.

"PAZARLIK SÜNNETTİR"

Hayvanlarını büyük özenle ve doğal yöntemlerle yetiştirdiğini belirten Işık, "Hayvanlarımızı yonca, yulaf, arpa ve kaba yemle besleme yapıyoruz. Fiyat konusunu aslında çok dile getirmek istemiyorum ama soranlar oluyor. Gerek sosyal medyadan gerek telefonla arayarak bilgi almak isteyenler oluyor. Bu hayvanımıza 380 bin TL diyoruz. Tabii pazarlık sünnettir, gelen müşterilerimizle kurbanlık başında konuşuruz. Diğer bir Paşa'mız da satıldı. Sağ olsun, alan kişi Ankara'da, sosyal medyadan bizi görüp iletişime geçti. Pazarlığımızı da o şekilde yaptık. Bu Paşa'mız ise nasip olursa hâlâ duruyor." dedi.

KURBANLIK HAYVANLAR BİR YIL ÖNDECEN YAYLAYA ÇIKARILIYOR

Hayvanları büyük bir emekle beslediklerini belirten Işık, "Biz de bu işin içindeyiz ama asıl emeği çobanımız veriyor. Sağ olsun, bizden daha fazla ilgileniyor. Biz de elimizi taşın altına koyuyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz ama çobanlarımızın emeği çok daha fazla. Sezonuna göre değişiklik gösteriyor ama kurban döneminde ortalama 80 baş hayvanımız oluyor. Bu hayvanları bir yıl öncesinden yaylaya çıkarıyoruz. Dört ay boyunca yaylada otlatıyor, güneşini ve yeşilliğini aldırıyoruz. Sonrasında besiye sokuyoruz. Yaklaşık 1 yıl boyunca besi yapıyoruz." diye konuştu.

Işık, bazı büyük hayvanları farklı müşteriler bularak hisse şeklinde sattıklarını ifade etti.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Ayakta alınırsa, 315 bin hakkı , hisse dagitimi olacaksa 335 bin ,ancak kurban hakkı helalindan 350 bin vermek gerekir diye düşünüyorum.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Harun Özkara 1 ay önce Şikayet Et
    Bir yılda zaten 50 bin yemiştir fiyatı normal
    Cevapla
  • Dadaş 1 ay önce Şikayet Et
    Ne besisi vee küsbeyi vuruyorlar iğneyi kovalarca kan oluşuyo hayvanda
    Cevapla
  • Erkan 1 ay önce Şikayet Et
    Bende var 1 tonun üstüne ne küspe yedi ne iğne yapıldi sadece kuru besi
    İlk beğenen sen ol
  • mehmet duhan 1 ay önce Şikayet Et
    EDERİ EN FAZLA 330.000 İKEN ADAM 380.000 DEMİŞ . böyle adamların gözünün yaşına bakmayacaksın
    Cevapla
  • Tekin canbaz 1 ay önce Şikayet Et
    Kurbandır helalinden 350 bin hakkıdır. Allah kabul etsin
  • başkaan 1 ay önce Şikayet Et
    Fiyatı normal valla bugün yediğini hesaplasak birde bakımı hizmeti derken zahmetli iş allah hayırlı satışar nasip etsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.