"Başınız belada" tuzağıyla 15 milyon TL'lik vurgun yaptılar

Telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak "başlarının belada" olduğunu söyleyen dolandırıcıların yaklaşık 15 milyon TL'lik vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Olayla ilgili 6 şüpheli yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları telefonla arayıp kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak dolandıran şahıslara yönelik çalışma başlattı.
"BAŞINIZ BELADA" TUZAĞINA DÜŞTÜLER
-
Ekipler tarafından yürütülen geniş çaplı incelemeler neticesinde, dolandırıcıların telefonla aradıkları vatandaşları, "FETÖ terör örgütü üyeleri ve dolandırıcılık olaylarına karışan banka görevlileri kimlik kartlarınızı kullanmış, başlarınız belada." diyerek ağlarına düşürdüğü ve bu yöntemle dolandırdığı belirlendi.
15 MİLYON TL'LİK VURGUN
Derinleştirilen soruşturmada, şüphelilerin 8 ilde 9 nitelikli dolandırıcılık olayı gerçekleştirdikleri, yaklaşık 15 milyon TL gelir elde ettikleri tespit edildi.
Ekipleri çalışma süresinde ise yaklaşık 1 milyon TL'lik dolandırıcılık önlendi.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Polis ekipleri tarafından kimlikleri tespit edilen 6 şüpheli, İstanbul, Diyarbakır, Mersin ve Şanlıurfa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.
Şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca, 943 adet tabanca fişeği, 19 adet av fişeği, 6 adet telefon, 6 adet sim kart, 13 adet hesap kartı, 50 bin TL para ele geçirildi.
ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
-
Gözaltına alınan şüpheliler Çorum İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
-
Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çorum Adliyesine sevk edildi.
YORUMLAR
13 Yorum Var