Denizli

Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları

18:49 14 Ekim 2015
Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları

PAÜ ve TÖSSED tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Özel Olimpiyat Oyunları, 700 sporcunun katılımıyla başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen Ulusal Özel Olimpiyat Oyunları başladı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen organizasyonun üniversitenin spor tesislerinde gerçekleştirilen açılış töreninde, özel sporcular ve takımlar tanıtıldı. 

Zihinsel engelli sporcuların atletizm, masa tenisi, yüzme, basketbol, futbol ve voleybol branşlarında yaptığı müsabakalara 27 ilden 700 sporcu katılıyor. Oyunlarda, PAÜ'den 150 gönüllü üniversite öğrencisinin de görev alacağı belirtildi.

Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, diğer protokol üyeleri ile TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı ve TÖSSED Başkanı Mehmet Civelek katıldı.

PAÜ Spor tesislerinde 5 branşta yarın başlayacak yarışlar, 17 Ekim'de sona erecek.

 

- Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları

Zihinsel engellileri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı'nın önderliğinde atıldı. 

Oyunlar; basketbol, voleybol ve futbol gibi takım branşlarının yanı sıra atletizm, yüzme ve masa tenisi gibi bireysel branşlarda düzenleniyor. Organizasyonun amacı ise zihinsel engelli bireylerin fizik kondisyonlarını, motor becerilerini, yeteneklerini geliştirmek ve cesaretlerini sergilemelerine, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmak.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.