Denizli

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

16:03 24 Ekim 2015
Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Özgecan Aslan olayı ile ilgili olarak, "İdam yasası böyle vahşetler için tekrar gözden geçirilmelidir' diye söyledim, hala aynı şeyi söylüyorum" dedi.

Zeybekci, Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi'nde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yükseköğrenim Kız Öğrenci Misafirhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, belediye başkanlığına başladığı günden itibaren bütün sivil toplum kuruluşlarına "ne olur yurt yapın ama illaki ve illaki kız yurdu yapın" dediğini belirtti.

Kız çocuklarına sahip çıkılmasının önemine dikkati çeken Bakan Zeybekci, "Kızlarımıza sahip çıkarsanız ülkemizin geleceğine sahip çıkmış olursunuz. Kızlara sahip çıkarsanız geleceğin analarına sahip çıkmış olursunuz. Geleceğin analarına sahip çıkarsanız gelecek nesillere sahip çıkmış olursunuz" diye konuştu.

- "İdam yasası tekrar gözden geçirilmelidir"

KADEM'in "Özgecan Yasası"nın çıkarılması için destek istediğini aktaran Zeybekci, Özgecan meselesinin, sadece bir kadına şiddet meselesi olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Özgecan'a yapılan bir vahşettir. Özgecan'ın direnişi, başka bir direniştir, son nefesine kadar direnen bir yavrudur. O günü hatırlayan varsa 'idam yasası böyle vahşetler için tekrar gözden geçirilmelidir' diye söyledim. Hala aynı şeyi söylüyorum. Kayseri'de iki tane sabiyi kollarından tutup kaçırıp da onlara her türlü iğrenç muameleden sonra başlarını ezerek öldüreni siz hapse koyamazsınız. Veya babasına sefertası ile yemek götüren 8-10 yavruyu alıp bir köşede o iğrençlikleri yaptıktan sonra öldüreni siz hapse koyamazsınız. Onun için bu ülke, millet adına karar veren bir üst vicdan mahkemesi kurmalıdır. Böyle toplumsal vahşet durumlarında toplum vicdanını rahatlatıcı kararlar vererek onları uygulamalıdır, toplum vicdanı rahatlamalıdır. Kimileri ne derse desin, bunu yapmamız gerekiyor."

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ise kadına yönelik şiddetin toplum ve medeniyet meselesi olduğunu, şiddeti önlemek için tüm kesimlerin destek olması gerektiğini belirterek "Bizim ilk önceliğimiz, Meclis açıldıktan sonra 'Özgecan Yasası' adında yasa teklifini Meclise getirmek olacak. Özgecan davasının iki duruşmasını takip ettik. İlk duruşmasında saldırıya bile uğradık, seküler kadın örgütleri tarafından. Özgecan Yasası bizim de yasamız, kadına yönelik şiddetle mücadele bizim de mücadelemiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, daha sonra AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyelerinin de katılımıyla 40 öğrenci kapasiteli misafirhanenin açılışını gerçekleştirdi ve binayı gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.