Denizli

Olimpiyat hayali gerçek oldu

11:02 27 Ekim 2015
Olimpiyat hayali gerçek oldu

İBRAHİM SÜZER - Milli bisikletçi Ahmet Örken, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın puan barajını aşarak bisiklet sporunda Türkiye'yi temsil edecek 3 sporcudan biri olmayı başardı.

Milli sporcu Örken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında katıldığı yarışlarda toplamda 12 madalya kazanmasının ardından spor hayatının değiştiğini ve ertesi yıl Torku Şekerspor Profesyonel Kıta Bisiklet Takımı ile anlaştığını belirtti. Takım bünyesinde de derece yapmaya devam ettiğini söyleyen Örken, o dönemde bir gün olimpiyatlarda pedal çevirmeyi hayal ettiğini anlattı.

Olimpiyat hedefiyle girdiği yarışmalarda istediği dereceleri yakaladığını anlatan Örken, Rio Olimpiyat Oyunları için belirlenen puan barajını aşmasıyla hayalinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Heyecanla olimpiyatı beklediğini kaydeden milli sporcu, "Olimpiyat için özel olarak çalışıyoruz. Her sporcu olimpiyatlarda dereceye girmek ister. Ben de sonuna kadar mücadele edip ilk 10'a adımı yazdıracağıma inanıyorum" diye konuştu.

- "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun spora katkısı çok büyük"

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na 3 yıldır katıldığını ifade eden Örken, bu organizasyonun bisiklet sporuna ve kültürüne çok büyük katkı sağladığını, bisiklet tutkunu insan sayısının da bu sayede hızla arttığına inandığını ifade etti.

Örken, "Bisiklet sporunda Avrupa'ya göre biraz daha gerideyiz. Ülkemizde profesyonel anlamda çok fazla takımımız yok. Oysa ki bu spor, ülkelerin tanıtımında çok etkili. Bisiklet sporcusu, antrenmanlarla bir yere kadar gelişebiliyor. Turlara katılmak sporcunun gelişimi açısında çok önemli. Onun için kulüp ve organizasyon sayısının artması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Torku Şekerspor Profesyonel Kıta Bisiklet Takımı Menajeri Mehmet Şafakçı ise sporcunun gelecek vadettiği için elinden tutulması gerektiğine inandığını belirtti.

Örken ile 7 yıldır "baba oğul" ilişkisi içinde çalıştıklarını ifade eden Şafakçı, şöyle konuştu:

"Ahmet, babasız büyüdüğü için bir baba şefkati ihtiyacı vardı. Biz de ona gereken ilgiyi gösterdik. Başarılı bir sporcu olacağının potansiyelini gördük ve yanılmadık. Onu bisiklet sporuna kazandırdığımız için mutluyuz. Milli sporcumuza, federasyonumuzdan destek alarak uzun süre yurt dışında özel antrenmanlar yaptık. Bunun sonucunda şampiyonluklar gelmeye başladı. Her sporcunun hayal ettiği olimpiyatlara katılması için 2 yıldan bu yana çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Tabii ki bu çalışmalarda kulübümüz de büyük destek sağlıyor. Ahmet'in olimpiyatlara gitmesini en çocuk kulübümüzün onursal başkası Recep Konuk bey istiyordu, bunu da gerçekleştirdik." 

Ahmet Örken'in Rio'da ilk 10'u hedeflediğini kaydeden Şafakçı, istikrarlı ve planlı bir şekilde devam etmeleri durumunda 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda pist veya yol yarışında madalya kazanacaklarına inandıklarını bildirdi.

Türkiye, Balkan ve Gençler Avrupa şampiyonluğunu kazanan milli bisikletçi, dünya şampiyonasında 5, 2015 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda da 6. olmuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.