Denizli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

16:46 28 Ekim 2015
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Denizli Valisi Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin Türk milli tarihinin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olduğunu bildirdi.

Kocatepe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önüne yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetin 92. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içinde olduklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin Türk milli tarihinin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olduğunu ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet,  kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti için, 'Benim en büyük eserim' demektedir. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan medeniyetin en büyük mirasçıları olarak, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek, ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaya kararlıyız."

- Başkan Zolan'ın mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da mesajında, binlerce yıl boyunca aynı topraklar üzerinde sevgi, barış ve hoşgörü iklimi ile kenetlenmiş Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar olması için tarih boyunca büyük mücadeleler verdiğini belirtti.

Tüm yokluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'nda 'ya istiklal, ya ölüm' diyerek cansiperane savaşıldığını ve kahramanlık destanlarıyla bu vatan üzerinde bağımsız yaşama hakkının miras bırakıldığını dile getiren Zolan, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, topraklarında dünya tarihine damga vurmuş medeniyetlerin doğduğu ve kökleri Anadolu'dan kopartılamayacak kadar güçlü karakteri ile coğrafyada yer almaktadır. Demokrasisi, birlikte yaşam kültürü ve tarih mirasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin milli irade ve egemenliğinin güçlü yansımasıdır. Ulusal birlik ve beraberliğimizin devamlılığının en büyük güvencesi, milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıran Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi yarın da bizlere rehber olmaya devam edecektir."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.