Denizli

Milletvekili seçiminin ardından

14:35 02 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması ve alınan erken seçim kararıyla oluşan belirsizlik ortamının sona ermesinden dolayı iş dünyası olarak mutlu olduklarını söyledi.

Kocasert, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, genel seçim sonuçlarının vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.

Türkiye için 2015'in iyi bir yıl olmadığını belirten Kocasert, "7 Haziran seçimlerinden sonra hükumetin kurulamaması ve alınan erken seçim kararıyla oluşan belirsizlik ortamının sona ermesinden dolayı iş dünyası olarak mutluyuz. Yeni kurulacak hükumetten kaybedilen zamanın telafi edilmesiyle ilgili beklentilerimiz çok yüksek. Öncelikli gündem maddelerinden bir tanesinin ekonomi olması gerekiyor. İş dünyasının her zaman en önemli beklentisi, istikrar ve güven ortamı olmuştur" diye konuştu.

Yabancı sermayenin, yabancı yatırımcının gelmesi için en önemli unsurun güven ortamı ve istikrar olduğunu vurgulayan Kocasert, ihracatta 2016 yılının daha iyi bir yıl olarak geçirilmesini umut ettiklerini dile getirdi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise tüm ülkenin ihtiyacının huzur ve istikrar olduğunu, seçim atmosferinin geride bırakılarak toplumun beklentilerine odaklanılması gerektiğini kaydetti.

Özer, "Milletimiz seçimini tek başına iktidardan yana kullanarak istikrara olan inancını tekrarlamış ve geleceğine sahip çıkmıştır. Halkımızın sandıkta verdiği bu destek ve mesajla ülkemizin önünün açıldığına inanıyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.