Denizli

Denizli'de teleferiğe yoğun ilgi

14:37 05 Kasım 2015
Denizli'de teleferiğe yoğun ilgi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz ay hizmete açtığı teleferik sayesinde hergün binlerce vatandaş Bağbaşı Yaylası'na çıkıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu teleferik ve yayla projesi sayesinde her gün binlerce vatandaş Bağbaşı Yaylası'na çıkıyor.

Kent turizminde çeşitliliği artırmak amacıyla hazırlanıp geçtiğimiz ay açılışı yapılan teleferiğin ilk günden itibaren vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Özellikle hafta sonlarında bin 400 metre rakıma çıkan vatandaşlar, servisle Bağbaşı Yaylası'ndaki tesislere giderek dinlenme imkanı buldu.

- Doğru proje

Bir ay boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak sunulan teleferikle 19 günde 123 bin 500 kişi Bağbaşı Yaylası'na çıkarak eşsiz doğanın tadını çıkarttı. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada, Denizli’yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projenin onbinlerce kişiye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Doğru bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, vatandaşların yoğun ilgisinden memnun kaldıklarını dile getiren Zolan, şunları kaydetti:

"Şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirlerimiz de oldu. Onlar da projemize hayran kaldı. Vatandaşlarımızda projeye ilk günkü gibi yoğun ilgisi sürüyor. Özellikle hafta sonunda teleferiğe binmek ve güzellikleri görmek için uzun kuyruklar oluşuyor. Bazen bir kaç saat sıra bekleyen vatandaşlarımız oluyor. Bu projemizi gerçekleştirmenin ne kadar doğru olduğunu görmek bizlerin motivasyonunu da artırıyor. Dünyada benzerleri ile yarışabilen, Türkiye’de ise eşi benzeri olmayan teleferik ve yayla projemiz tekrar kentimize hayırlı olsun." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.