Denizli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

16:38 11 Kasım 2015
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

"Özgür olmayan bir ortamda, siyasi partilerin dışarıdan, baskılarla yönlendirildiği ortamda büyük sıkıntıların ortaya çıkması kaçınılmazdır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Özgür olmayan, siyasi partilerin dışarıdan baskılarla yönlendirildiği ortamda büyük sıkıntıların ortaya çıkması kaçınılmazdır" dedi.

Denizli'den milletvekili seçilen Ayhan, İl Seçim Kurulu Başkanlığında mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin eşit ve adil şartlarda yapılması gerektiğini, seçim öncesinde oluşan şartların hem seçmen hem de aday açısından mutlaka sonuçları olduğunu söyledi.

Siyasi partilerin neye göre faaliyet gösterdiklerinin gayet açık olduğunu vurgulayan Ayhan, dışarıdan müdahaleleri kabul etmenin partilerin vesayet altında bulunduğunu gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'de siyasi partilerin anayasaya, Siyasi Partiler Kanunu'na, Seçim Kanunu'na, tüzüklere ve genelgelere göre faaliyet gösterdiğini dile getiren Ayhan, şöyle konuştu:

"Siyasi partilerin vesayet altında olmaması önemlidir. Bugün seçimi kazanmanız durumunda dahi eğer vesayet altındaysanız o ülkede demokrasinin fiilen mükemmel bir şekilde çalıştığını söylemek mümkün değildir. Özgür olmayan bir ortamda siyasi partilerin dışarıdan, baskılarla yönlendirildiği ortamda büyük sıkıntıların ortaya çıkması kaçınılmazdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.