Denizli

Rus gazeteciler Denizli'de

17:08 14 Kasım 2015
Rus gazeteciler Denizli'de

Denizli Valilliği ve Büyükşehir Belediyesi, kentin tanıtımı için Rusya'dan gelen medya mensuplarını ağırladı

 Denizli Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'nin kentin tanıtımı için düzenledikleri organizasyon kapsamında Rusya'dan bir grup gazeteci, kentte ağırlandı.

Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden konuk basın mensupları, daha sonra teleferikle bin 500 rakımlı Bağbaşı Yaylası'na çıktı. Kenti yüksekten görme fırsatı yakalayan konuklar, piştiği testinin kırılmasından sonra ikram edilen kebabın tadına baktı, kıl çadırda gözleme yedi, ayran içti.

Konuk gazeteciler, yaylanın doğal güzelliklerinin yanı sıra sunulan hizmete ve Türk kültürüne hayran kaldıklarını ifade etti. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tarihi ve doğal zenginliklerinin tanıtımı amacıyla Rusya'dan gelen gazetecileri misafir ettiklerini söyledi. 

Konuklara kenttin güzellikleri, sanayisi, tekstili ve turizminin yanı sıra Pamukkale'yi de anlattıklarını belirten Zolan, şöyle konuştu:

"Denizli, hem termal turizmde hem de kültür turizminde, inanç turizminde ve doğal güzellikler anlamındaki turizmde hak ettiği yere gelsin diye uğraşıyoruz. Bunun tanıtımı noktasında gayret gösteriyoruz. Denizli'nin tanıtımı faaliyetlerini her alanda en üst düzeye çıkaracağız çünkü Denizli, bugün turizmden alması gerekenin çok altında pay alıyor, yüzde 10 bile pay alamaz durumda. Faaliyete giren Bozdağ kayak merkezimiz de turizmde önemli bir fonksiyonu yerine getirecek ve inşallah turizmde çeşitliliğimiz artacak."

Alternatif turizm kaynaklarını artırmak ve yayla turizmini geliştirmek için teleferiği hizmete aldıklarını anlatan Zolan, şunları kaydetti:

"Konuklarımızın teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı görmelerini ve buranın güzelliklerini tatmalarını istedik. Teleferiğimiz, vatandaşlarımız tarafından çok olumlu karşılandı, yoğun ilgi gördük. Hizmete girdiği günden beri 4 haftada 230 binin üzerinde misafirimiz, Bağbaşı Yaylası'na çıktı. Teleferik ve yayla projesi, Denizlimize ayrı bir nefes, ayrı bir güzellik getirmiştir. Komşu illerden veya başka yerlerden, Türkiye'nin her tarafından buraya gelen misafirlerimiz var. Bunun turizmimize hareketlilik katacağını düşünüyorum." 

Zolan, Denizli'nin turizmden daha fazla pay alması ve kenti dünyaya tanıtmak amacıyla bu tarz organizasyonların sürdürüleceğini de kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.