Denizli

Denizli'den kısa kısa

16:38 22 Aralık 2015
Denizli'den kısa kısa

Merkezefendi Belediyesi turizmi geliştirmek amacıyla kadınlara sağlık ve güzellik eğitimi verecek

 Merkezefendi Belediyesi turizmi geliştirmek amacıyla kadınlara sağlık ve güzellik eğitimi verecek.

İlçe sınırları içinde ikamet eden 2 bin kadına Karahayıt'taki termal tesislerde güzellik ve sağlık eğitimi verecek.

Belediye Başkan Muhammet Subaşıoğlu, geliştirdikleri proje çerçevesinde Denizli'nin termal turizmine katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Yaşları 30 ile 45 arasındaki kadınların yararlanabileceği projenin yarın başlayacağını ifade eden Subaşıoğlu, "Müracaat eden ilk 2 bin bayanı Karahayıt'a günübirlik götüreceğiz. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinin bizden olduğu etkinlikte ayrıca bayanlarımıza sağlık ve güzellik konusunda eğitim verilecek. Termal aktivitelerini yaptıktan sonra akşam saatlerinde geri getireceğiz. Bir işin reklamını yapabilmek için önce deneyim olması gerekir. Önce kendiniz bir şeyi test etmeniz lazım ki başkasını anlatmanız gerekir" dedi.

- Avrupa'dan 5 ülkenin uzmanlarına eğitim

Denizli'de Adalet Bakanlığı Hasan Erbil Personel Eğitim Merkezi, Avrupa'dan 5 ülkenin eğitim merkezi uzmanlarını misafir etti.

Romanya'nın kurucu üye olarak 2014 yılında başlattığı ve Türkiye, İtalya, Fransa, Moldovya ile Polonya'nın ortağı olduğu Erasmus + Learning By Doing (LBD) Projesi Yönetim Toplantısı, Hasan Erbil Personel Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Hasan Erbil Personel Eğitim Merkezi Başkanı Ali Orhan, projenin istenilen düzeyde aşamalı olarak devam ettiğini belirterek, "Toplamda 3 yıl sürecek olan proje sonunda proje ortağı ülkeler adına çok önemli ve seviyeli eğitim materyalleri çıkacak. Yayınlanacak 2 elektronik kitap tüm dillere çevrilecek. Bu kaynak bu alanda önemli bir gereksinimi karşılayacak" dedi.

Romanya Ceza İnfaz Kurumları Eğitim Merkezi Müdürü Başkomiser Vasile Scutaru da, misafirperverlik ve organizasyon için teşekkür ederek, çok verimli bir yönetim toplantısı gerçekleştiğini kaydetti.

Katılımcılara sertifikanın verildiği toplantıda, beş ülke eğitim merkezi yöneticilerine Kütahya Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından yapılan Kütahya Çinisi hediye edildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.