Denizli

Denizli'den kısa kısa

14:39 23 Aralık 2015
Denizli'den kısa kısa

 Merkezefendi ilçesine bağlı Başkarcı Mahallesi'nde, vatandaşlar yağmur yağması için dua etti.

Şehitler Camisinin avlusunda öğle namazının ardından toplanan vatandaşlar, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun da katılımıyla yağmur yağması için dua etti.

Belediye Başkanı Subaşıoğlu, uzun süredir yağmur yağmadığını ifade ederek, "Aralık ayının sonuna geldik. Henüz yağış olmadı. Bu nedenle yağmur duası gerçekleştirdik. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta meclis üyemiz Şevki Demir'e, muhtarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yağmur bizim kültürümüzde berekettir. Biz rabbimizden bereket istiyoruz. İnşallah rabbim duamızı kabul eder, bereketini bizden inşallah esirgemez" şeklinde konuştu.

- Belediyeden tanıtım elçiliği

Merkezefendi Belediyesi, Denizli'de termal turizmi tanıtmak ve geliştirmek amacıyla kadınlara yönelik gezi düzenledi.

İlçe sınırları içinde ikamet eden 2 bin kadına Karahayıt'taki termal tesisleri tanıtarak turizme katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında belediye, iki otobüsle müracaat eden kadınlardan ilk kafileyi Karahayıt'a götürdü.

Merkezefendi Belediye Başkan Muhammet Subaşıoğlu, ilk kafileyi uğurlama sırasında yapılacak olan aktiviteler hakkında konuklara bilgi verdi.

Belediye olarak 30 ila 45 yaş arası kadınları Karahayıt'a götürmeye bugünden itibaren başladıklarını belirten Subaşıoğlu, "Müracaat eden ilk 2 bin hanımımızı Karahayıt'a günübirlik götüreceğiz. Kafilemizdeki hanımlarımıza sabah kahvaltısını ve öğle yemeğini ücretsiz olarak burada sunacağız. Bir dizi eğitimlerimizin olduğu gezimizde bayanlarımız sıcak suyla buluşma imkanı bulacak. Burada gördüklerini çevrelerine anlatacaklar. Biz bu projemizi tamamen turizmimize katkı koymak adına düzenliyoruz. Karahayıt'taki değerlerimizin tanıtımı amacıyla bu gezilerimizi düzenliyoruz. Bunu en iyi kadınlarımız yapacaktır" dedi. 

- Yaşlı ve engelli Denizli Kart'ta vize dönemi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi otobüs ulaşımında kullanıma sunduğu, yaşlı, engelli ve yasal haklarından dolayı ulaşımdan ücretsiz yararlanan "Denizli Kart" sahiplerinin 31 Aralık'a kadar kartlarını vize yaptırması gerektiği bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, belediyenin şehir içi ulaşımda ücretsiz olarak kullanıma sunduğu 65 yaş ve üzeri ile engelli ve yasal haklarından dolayı ulaşımdan ücretsiz yararlanan "Denizli Kart" sahiplerinin kartları için vize döneminin başladığı ve 31 Aralık tarihine kadar kartlarını vize yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, vize yaptıracak 65 yaş ve üzeri "Denizli Kart" sahiplerinin kimlik bilgilerini içeren resmi bir belge, engelli kartı hak sahiplerinin ise geçerlilik süresi devam eden raporlarını göstererek vizelerini gerçekleştirebilecekleri, ilgili vatandaşların bu işlemlerini Özel İdare İşhanı ve Büyükşehir Belediyesi içerisindeki kart dolum noktası ile Şehirlerarası Otobüs Terminali kart dolum noktasından yaptırılabilecekleri kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.