Denizli

Ekonomide 2015 değerlendirmesi

16:52 31 Aralık 2015
Ekonomide 2015 değerlendirmesi

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yatırım ve ihracat şevkinin yeniden kazandırılarak 2016 yılında ekonomik büyümenin yüzde 5 oranına çıkmasını arzu ettiklerini söyledi.

Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi olan Özer, Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız’ın yönettiği Denizli Ticaret Odası 2015 yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda yaşanan olumsuzluklara rağmen 2015'te Türkiye'nin ekonomik performansının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Yılın 3'üncü çeyreğinde ekonominin yüzde 4 büyüdüğüne işaret eden Özer, "Kasım ayında bütçe fazla verirken, faiz dışı fazla devam etmiştir. Döviz kurlarındaki artış, enflasyon üzerinde etkili olmuştur. 2016 yılında enflasyonun kısmi olarak kontrol altına alınmasını bekliyoruz" dedi.

Petrol fiyatları ve temel emtia fiyatlarından yararlanacak birkaç ülkeden birinin Türkiye olduğuna değinen Özer, şunları kaydetti:

"Düşük petrol ve emtia fiyatları, Türkiye'nin dış finansman sorununu kolaylaştıracak ve kronik cari açık sorununu çözmede yardımcı olabilecektir. Rusya, Mısır, Libya pazarlarının tekrar kazanılması, yatırımların artmasını ve ekonomik büyümenin doğal düzeye çıkmasını kolaylaştıracaktır. Hükümetin Avrupa Birliği ile müzakereleri yeniden başlatması, ekonomik, siyasi istikrarın ve öngörülebilirliğin artmasını sağlayacaktır. Yatırım ve ihracat şevkinin yeniden kazandırılarak 2016 yılında ekonomik büyümenin yüzde 5 oranına çıkmasını arzu ediyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.