Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

17:25 04 Ocak 2016
AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

"Vatani görevini sürdüren asker ocağımızdaki er, onbaşı ve çavuş harçlıklarını yüzde 100 artırdık. Askeri öğrencilerin harçlıklarını da aynı oranda yükselttik"

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM'de kabul edilen kanunla er ve erbaşların harçlıklarının yüzde 100 artırıldığını bildirdi.

Tin, TBMM genel kurulunda görüşülerek yasalaşan Yüksek Öğretim Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun getirdiği yenilikler hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'yi yasal düzenlemelerle daha da güçlü kılmaya devam edeceklerini belirtti.

Yasalaşan bu kanun kapsamında 12 bin 500 öğretmen kadrosu verildiğini vurgulayan Tin, şunları kaydetti:

"Vatani görevini sürdüren asker ocağımızdaki er, onbaşı ve çavuş harçlıklarını yüzde 100 artırdık. Askeri öğrencilerin harçlıklarını da aynı oranda yükselttik. Er ve erbaşlar ile Kıbrıs'a giden askerlerin harçlıklarının hesaplanmasında esas alınan gösterge rakamları yüzde 100 artırıldı. Buna göre 38 lira alan erler 76 lira, 43 lira alan onbaşılar 86 lira, 49 lira alan çavuşlar 97 lira alacak. 2003 öncesi ve sonrası göreve başlayan astsubayların başlangıç derece kademeleri ile eğitim seviyelerine bağlı olarak yapılan intibak işlemlerinde yaşanan sorun ortadan kaldırıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) sözleşmeli olarak istihdam edilen erbaş ve erlerin brüt asgari ücret esas alınarak belirlenen maaşları, subay, astsubay ve uzman erbaşlar dahil TSK'daki kamu görevlileri gibi memur aylık katsayısı esas alınarak belirlenecek. Kanuna göre devlet üniversitelerindeki öğretim üyelerinde emeklilik yaşının 72 olmasına yönelik düzenleme 1 yıl daha uzatılarak, 31 Aralık 2016’ya kadar geçerli olması sağlandı. Vakıflar, burs vermek için 31 Aralık 2016'ya kadar bağış alabilecek."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.