Denizli

"Beyaz cennet" gezisi hastalara moral verdi

13:21 05 Ocak 2016
"Beyaz cennet" gezisi hastalara moral verdi

Denizli'de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar, düzenlenen etkinlikle Pamukkale'yi gezdi

Denizli'de, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 65 hastanın moral ve motivasyonunu artırmak için "beyaz cennet" Pamukkale'ye gezi düzenlendi. 

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin düzenlediği etkinlikte, Pamukkale Ören yerindeki travertenlerde yürüyen hastalar, Hierapolis Antik Kenti'ni, görsel güzelliği ile büyüleyen antik havuzu ve antik tiyatroyu gezdi.

İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı açıklamada, böylesi anlamlı ve güzel bir etkinliğe vesile olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Gezilerin belirli periyotlarda devam edeceğini söyleyen Gürlesin, "Turistler Pamukkale'nin doğal güzelliği görüyor. Bizim insanımız da görsün istiyoruz. Sağlıkta düzenli tedavi gören hastalarımızı ağırlamak bizleri daha da mutlu ediyor" dedi.

- "Özel bir gün oldu"

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da böylesi etkinliklerin merkezde tedavi gören hastaların tedavilerine destek olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Ruh Sağlığı Merkezi’ni daha önce birkaç kez ziyaret ettik. Onların beklenti ve görüşlerine cevap vermek istiyoruz. Bu projeler, belediyemizin ve kaymakamlığımızın sayesinde ortaya çıktı. Kaymakamlığımız sağlık ve kamu hizmetleri noktasında üzerine düşeni yapıyor. Belediyemizde merkezdeki tedavi gören vatandaşlarımıza yönelik birçok destekleyici hizmet veriyor. Şimdi ise merkezde tedavi gören vatandaşlarımızın motivasyonlarını artırmaya yönelik böylesi bir etkinlik gerçekleştirildi. Bizler de Pamukkale gezisiyle onların bir araya getirdik ve gönüllerince bir gün geçirmelerine vesile olduk."

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde yaklaşık bin 50 hastanın tedavi aldığını ifade eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ise kendilerinin de bu hastalara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "En güzel etkinlik ise Pamukkale gezisi oldu. İlk kez Pamukkale'yi görenler vardı. Onlara da vesile olmak ise ayrı bir güzellikti. Hastalarımızın moralli olduğunu görmek bizleri memnun etti" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.