Denizli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

00:44 09 Ocak 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

"Her gün bu (terör operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasağının olduğu) 4 ilimiz, 12 ilçemizin bütün ihtiyaçlarını kontrol etmeden, oradaki vali ve kaymakamlarla son konuşmaları yapmadan bakanlıktan ayrılmıyorum"

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakanlığının Güneydoğu'da terör operasyonunun sürdüğü şehirlerdeki çalışmalarına dikkati çekerek, "Yiyecekleri, giyecekleri, barınmaları, ısınmaları ve emniyetleri çoluk çocuk kadın, hepsi devletin o şefkat elinin üzerinde. Her gün bu 4 ilimiz, 12 ilçemizin bütün ihtiyaçlarını kontrol etmeden, oradaki vali ve kaymakamlarla son konuşmaları yapmadan bakanlıktan ayrılmıyorum" dedi.

Ramazanoğlu, Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu (Denizli Platformu) tarafından Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci onuruna düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, hükumetin açıkladığı ilk üç aylık eylem planındaki icraatların şimdiye kadar yüzde 30'unun gerçekleştirildiğini söyledi. 

AK Parti kadrolarının seçim vaatlerinin yerine getirmek için büyük çaba gösterdiğini vurgulayan Ramazanoğlu, "AK Parti'nin bakanları, koşuşturarak bu icraatları yerine getiriyor, geceler gündüzler birbirine karışarak. Hizmet ancak böyle oluyor. AK Parti kadroları, kendimizle yarışarak, kendi hedeflerimizi kendimiz aşarak ilerlemeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

Ramazanoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bölücü terör örgütüne yönelik emniyet güçlerinin yürüttüğü operasyonlara değinerek, bölgenin örgüt tarafından ateş çemberine alınmak istendiğini ifade etti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bölgede önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Ramazanoğlu, şunları kaydetti: 

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak, ne yapmamız gerekiyorsa, devletin şefkat elinin nerede olması gerekiyorsa biz orada varız. 4 ilimiz, 12 ilçemizde şu anda olağanüstü bir durumda devam eden o pozisyonda, o şartlar içerisinde hiçbir vatandaşımızın ne karnı aç, ne de sırtında benim giyeceğim yok diye bir derdi yok. Yiyecekleri, giyecekleri, barınmaları, ısınmaları ve emniyetleri çoluk çocuk kadın, hepsi devletin o şefkat elinin üzerinde. Her gün bu 4 ilimiz, 12 ilçemizin bütün ihtiyaçlarını kontrol etmeden, oradaki vali ve kaymakamlarla son konuşmaları yapmadan bakanlıktan ayrılmıyorum. Diyorum ki 'Her şey tamam mı? Şu anda hiçbir ihtiyaç yok mu?' (Evet) dendiğinde o gün öyle ayrılıyorum."

Türkiye'nin bu problemi de aşacağının altını çizen Ramazanoğlu, "İnşallah bu problem de aşıldıktan sonra Türkiye üzerinde oynanan o oyuna kimse bir daha cesaret edemeyecek. Bundan sonra biz Türkiye olarak işimize gücümüze bakacağız. Daha büyüyen, daha ileri demokrasiyi yaşayan, dünyanın ilk 10 ülkesi arasında olma hedefine doğru ilerlemek için bütün gücümüzle çalışacağız" değerlendirmesini yaptı. 

- "Enflasyona kalıcı çözüm faizi düşürmek" 

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türkiye'nin güçlü ekonomisi ile komşu ülkelerindeki karşılıklığa rağmen dünyanın en hızlı büyüyen 5'inci ülkesi olduğunu belirtti. 

Zeybekci, konuşmasında 2015 yılı enflasyona rakamlarına değinerek, enflasyonun düşürülmesiyle ilgili şunları söyledi: 

"Enflasyon, talebin, ortadaki maldan fazla olmasından kaynaklanır. Fazla tüketmek isteyen insanlar daha fazla fiyat vermeye razı olduğu için fiyatlar yukarı gider. Bu problemin sebebi üretmemek, büyümemek, istihdam yaratmamak, yatırım yapmamak. Onun için yapılması gereken asıl, kalıcı olan ve enflasyonun kökünü kazıyacak tedavi, tüketimi kısmadan faizi düşürmek, yatırımın, büyümenin ve üretimin önündeki imkanları açmak, daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok büyüme. Diğer fikirler de bir çözümdür ama kalıcı değildir, problemi kökünden kazımaz. Cumhurbaşkanımız da aynı şeyi söylerdi, Başbakanımız da aynı şeyi söylüyor."

Zeybekci, Türkiye'nin daha çok büyüyeceğini, daha çok üreteceğini, istihdamının ve yatırımın artacağını, bunun peşinde olacaklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Denizli'de 22 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Denizli Platformu üyeleri, Zeybekci anısına oluşturulan hatıra ormanının sertifikasını kendisine takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.