Denizli

Denizli'den kısa kısa

13:37 13 Ocak 2016
Denizli'den kısa kısa

Tavas, Kale ve Beyağaç ilçelerinde tütün üretimi yapan çiftçilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla TAKABEY Tütün Üreticileri Birliği kuruldu.

Tavas Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda yapılan seçimle birlik başkanlığı görevine seçilen Erkan Hayla yaptığı konuşmada el ele verilmesi durumunda üreticinin çözülemeyecek sorununun olmadığını belirtti.

Birliğin çalışmalarında ne önemli rolün muhtarlara düştüğünü anlatan Hayla, "Muhtarlarımız üreticilerimizi bilgilendirip tütün birliğinin önemini ve birlikle sahip olacakları imkanları doğru anlatırlarsa üreticimiz hep kazanacak. Ben üzerime düşen görevi fazlasıyla yerine getirmeye hazırım" diye konuştu.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, tütün üreticiliğinde Tavas, Kale, Beyağaç'ın üretici potansiyeli ile ilk sıralarda olduğuna dikkat çekerek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman çiftçimizin yanında olduk. Tavas ve mahallelerinde ürün desenini artırmak için önemli çalışmalara imza attık. Tütün birliğimizin sağlıklı yürütülmesi ve birliğin amacının üreticiye iyi bir şekilde anlatılması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.