Denizli

Domuz, sel ve şap zararları TARSİM kapsamında

14:35 16 Ocak 2016
Domuz, sel ve şap zararları TARSİM kapsamında

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaban domuzlarının, sel su baskınlarının tarım ürünlerine verdiği zararlar ile büyükbaş-küçükbaş hayvan işletmelerinde şap hastalığı risklerinin de TARSİM kapsamına alındığını bildirdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi Tin, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin TARSİM başta olmak üzere çiftçilere kolaylık sağlayacak her türlü düzenlemeyi hayata geçirmeye devam ettiğini belirtti.

Yaban domuzu zararlarından dolayı çiftçilerin ciddi sıkıntılar çektiğine dikkati çeken Tin şunları kaydetti:

"Yaban domuzlarının ekili dikili alanlara verdiği zararlar hem çiftçilerimiz hem de ülkemiz ekonomisi açısından göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştı. Birçok bölgede olduğu gibi ilimizde de yaban domuzu zararlarından çiftçilerimiz ciddi sıkıntılar çekiyor. Mücadelesi zor olan yaban domuzu, üreticilerimizin ekili ve dikili ürünlerine zarar veriyor. 2016 yılından itibaren çiftçilerimizin artık yaban domuzu zararlarının telafisi daha kolay olacak. Çünkü yaban domuzlarının tarla ürünleri, sebze ve fidanlara verdiği zararlar, isteğe bağlı olmak koşuluyla 1 Ocak’tan itibariyle TARSİM tarafından sigorta kapsamına alınmıştır. TARSİM, artık sigorta teminatı altına alınan yaban domuzu zararlarını da karşılayacak."

Sel-su baskını dolayısıyla yüzey akışlarının neden olduğu kayıplar sonucu doğan zararların da TARSİM kapsamına ilave edildiğini bildiren Tin, "Ayrıca hastalıktan arilik belgesine sahip ve bio güvenlik önlemlerini almış büyükbaş-küçükbaş hayvan işletmelerinde şap hastalığı riskleri de artık TARSİM kapsamına alındı. Çiftçilerimizin ürünlerini daha sağlıklı ve daha az maliyetle yetiştirebilmeleri için her türlü düzenlemeyi yapmaya ve kararları almaya devam ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.