Denizli

"Her 68 çocuktan birisi otizm riskiyle doğuyor"

14:34 17 Şubat 2016
"Her 68 çocuktan birisi otizm riskiyle doğuyor"

Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Deniz Yılmaz, günümüzde her 68 çocuktan birisinin otizm riskiyle doğduğunu söyledi.

Denizli Otizm Derneği ve Tohum Otizm Vakfı işbirliği ile Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlediği "Otizm eğitim" seminerinde konuşan Yılmaz, otizmli çocuk sayısında her geçen daha artış yaşandığını kaydetti.

Otizmin tek ilacının eğitim olduğunu ifade eden Yılmaz "Günümüzde her 68 çocuktan birisi otizm riskiyle doğuyor" Otizmin tek ilacı eğitim. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemiyle haftada en az 30 saat kendi ihtiyaçları doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim alan otizmli çocukların yaklaşık yarısında, otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor, büyük bir gelişim kaydediliyor ve ergenlik çağına geldiklerinde diğer akranlarından farkı kalmayabiliyor" dedi.

Bilimsel eğitimin önemine dikkat çekilen seminerde otizmli çocuk ailelerine, Tohum Otizm Vakfı tarafından hazırlanan kitapçıklar ve otizm eğitim kiti dağıtıldı.

Seminere Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç, otizmli çocuk aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.