Denizli

"KOBİ'ler Sınırları Faktoring İle Aşıyor"

17:26 24 Şubat 2016
"KOBİ'ler Sınırları Faktoring İle Aşıyor"

KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve ihracat kapasitelerin artırılması, dış pazarlara erişimlerinin sağlanması amacıyla Finansal Kurumlar Birliği (FKB) tarafından "KOBİ'ler Sınırları Faktoring ile Aşıyor" sloganıyla düzenlenen Anadolu toplantılarının ilki Denizli'de yapıldı.

Denizli İhracatçılar Birliği'nin konferans salonundaki toplantıda konuşan FKB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger, Türk finansal sisteminin gelişmesi, derinleşmesi ve çeşitlenmesi yönünde önemli bir misyonu yüklendiklerini, KOBİ'lerin yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak istediklerini belirtti.

KOBİ'lerin en önemli sorunları arasında yer alan özkaynak yetersizliği ve krediye erişim konularında farkındalık uyandırarak, rekabet güçlerinin ve ihracat kapasitelerinin artırılması, büyüme ve dış pazarlara erişiminin sağlanmasına destek olunması amacıyla çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaptıklarını ifade eden Özger, şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomisinin itici gücü olan KOBİ'lerin, kalkınma içerisinde önemi ve rolü her geçen gün artıyor. Özellikle her sektörde olduğu gibi faktoring sektöründe ağırlıklı müşteri kitlesi KOBİ'lerimiz. KOBİ'ler olarak hizmetimizi, onların finansmana kolay erişimini, alternatif finansmana ulaşmalarını, uluslararası standartlarda imkanlarının daha geniş olması ve katma değerlerinin daha yüksek olması adına işbirliği yapmak üzere bir program düzenledik. Ekonomi yönetiminin bizlere vermiş olduğu bir sorumluluk var. KOBİ stratejisi eylem planı içerisinde bizler KOBİ'lerimizin daha çok kaynağa ulaşması yönündeki çabalarımızı sürdürüyoruz."

Programı ihracatta önemli bir yeri olan Denizli'de başlattıklarını dile getiren Özger, "Portföyü olan bir ilimiz. KOBİ'lerin sınırları aşması, burası için de ayrı bir başlangıç oldu" dedi.

- "İhracatın yüzde 76'sını KOBİ'ler gerçekleştiriyor"

Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Necati Yeniaras da piyasa koşullarına göre ihracatçılara en uygun destekleri verdiklerini, ihracatta sürdürülebilirlik için çalıştıklarını ifade ederek, "Ülkemiz ihracatının yüzde 76'sını KOBİ'ler gerçekleştiriyor. Denizli, Türk Eximbank kredi kullanımında ilk sırada yer alan illerimizden biri. Daha fazla ihracatçının Türk Eximbank imkanlarından yararlanması için faktoring şirketleriyle işbirliğimizi çeşitlendiriyoruz" diye konuştu.

Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.