Denizli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Denizli'de

17:56 25 Şubat 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Denizli'de

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, verginin devlet ve vatandaş arasındaki ilişkiyi, sadakati ve özveriyi ifade ettiğini söyledi.

Ramazanoğlu, Denizli Valiliği Konferans Salonunda Denizli Vergi Dairesinin düzenlediği "Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, bölgeye ve ülkeye değer katan iş adamların, iş kadınlarının yatırım, üretim ve pazarlama konusunda hükümet olarak her zaman yanında olduklarını belirtti.

Güçlü bir devlet için verginin önemine dikkati çeken Ramazanoğlu, "Kamuda etkin hizmetler üretebilmek için, sizlerin ürettiği katma değere, vergiye devletimizin ve bu milletin ihtiyacı var. Sizler güçlü olursanız bizler de güçlü oluruz, milletimiz de güçlü olur. Vergi vermenin önemini toplum olarak daha iyi kavradığımızda kendi geleceğimizi daha aydınlık görebiliriz. Vergi ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi demektir, refah demektir" diye konuştu.

Büyümeye katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenlemede en önemli faktörün vergi gelirleri olduğunu, bu anlamda verginin tabana yayılması ve kayıt dışıyla mücadelenin önem arz ettiğine değinen Razamanoğlu, "Maliye Bakanlığımızın vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Maliye Bakanımız Naci Ağbal'ın ismini buradan saygıyla anmak istiyorum. Gerçekten kendisi bürokrasiden gelmiş çok iyi bir maliyeci" ifadesini kullandı.

Ramazanoğlu, toplumda vergi konusundaki olumsuz algıyı değiştirmek herkesin görevi olduğunu, bu alanda kampanyalar düzenlemek, sosyal etkinlikler organize etmek, kamunun görevi olduğu kadar sivil toplum kuruluşlarının ve iş adamlarının da sosyal sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Ramazanoğlu, "İnanın siz çok kıymetli sanayici, iş kadınlarımız ve iş adamlarımızın her kuruş vergisini büyük bir titizlik ve sorumluluk içinde yine milletimizin refahı ve kalkınması için harcıyoruz. Bunlarla yüzyılın projelerini hayata geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

- "Denizli ekonomisi yükselişini sürdürüyor"

Denizli'nin, tarihin her döneminde ticaret ve kültür merkezi olarak güçlü konumunu sürdürdüğünü dile getiren Bakan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Ekonomiden, kültüre sayısız yatırımları ve güçlü iş potansiyeliyle ülkemizin yüz akı şehirlerimizden birisidir. Şehrimizdeki organize sanayi bölgelerinde yaklaşık 25 bin kişi istihdam edilmektedir. Denizli, Türkiye'de en çok ihracat yapan iller arasında 8. sırada yer almaktadır. Denizli'nin dış ticaret hacmi 2 milyar 140 milyon dolardır. 2015 Ocak-Haziran döneminde 1 milyar 171 milyon dolar ihracat, 969 milyon dolar ithalat yapılmıştır. Denizlili ihracatçılar, her 100 dolarlık ithalata karşılık 120 dolar ihracat yapma başarısı göstermişlerdir. Dış ticaret fazlası veren illerden olan Denizli, ihracatçı kimliğiyle de öne çıkmaktadır. Denizli ekonomisi son dört yılda istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürmüştür. 2006 yılında 32 bin 514 olan mükellef sayısı 2015 yılında 68 bin 469'a ulaşmıştır."

Denizli'de en çok kurumlar ve gelirler vergisi ödeyen ilk 10'ar mükellefe ödüllerini veren Ramazanoğlu, daha sonra Pamukkale ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde 'Kahve Ateşi'nin Denizli şubesinin açılışına katıldı.

Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, girişimciye teşekkür ederek, memlekete bir çivi çakanın kim olursa arkasında olduklarını ifade etti.

"Kazanç kadar sosyal sorumluluğumuz açısından, gençler, çocuklarımız ve aileler için bu mekanların emniyeti diyoruz" diyen Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Öyle mekanlarımız var ki, gençlerimiz için etrafında oluşan tehdit alanları da var. O tehdit alanlarının olmadığı, anne babaların endişe etmeyeceği emniyetli mekanların olması bizim için çok önemli. Üniversitenin karşısında böyle bir mekanın olması, üniversite gençliğine hizmet etmesi açısından da güzel bir fırsat olmuş. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bir gün Münih'te, Viyana'da, New York'ta Kahve Ateşi'ne girip, orada da kahvemizi içeriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.