Denizli

Denizli Valisi Kocatepe:

11:12 04 Mart 2016
Denizli Valisi Kocatepe:

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, tekstil sektörünün geleceğinin, yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerektiğini bildirdi.

Kocatepe, GEKA'nın 7 Mart Pazartesi günü düzenleyeceği "Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstil Konferansı"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tekstil sektörüne yön veren iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, tasarımcılar, Ar-Ge, pazarlama ve iletişim sektörünün uzmanlarının katılacağı konferansta, bölgede teknik tekstil üretimine yönelik alternatif çözüm önerilerini gündeme getirileceğini belirtti.

Pamukkale Üniversitesi, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği, Ticaret Odası ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirecek konferansta, GEKA desteğiyle hayata geçmiş başarılı tekstil projelerinden örneklerin sunulacağını belirten Kocatepe, "Denizli'nin lokomotif sektörü olan ve ihracatın yaklaşık yarısını gerçekleştiren tekstil ve hazır giyim sektörü, ajans olarak en çok önem verdiğimiz sektörlerin başında geliyor. Tekstil sektörünün geleceğinin, yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerekiyor. Geleneksel üretimi aşarak tekstilden yeni ürünler geliştirmeliyiz. Ajans, bunun için 2014 yılında vermiş olduğu destekler ve her sene düzenli olarak düzenlediği etkinliklerle de bu bilincin oluşmasına çalışıyor. Güney Ege Bölgesinde ve Denizli'de tekstil sektörünün geleceğine yön verecek olan 'Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstiller' konferansına sektöre emek veren tüm paydaşları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.