Denizli

İşlerini büyüten Denizlili iş kadını ihracata başladı

17:50 07 Mart 2016
İşlerini büyüten Denizlili iş kadını ihracata başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyona Denizli'den davet edilen iş kadını Remziye Güvenç, 13 yıl önce eşinin ölümüyle devraldığı tekstil boya işletmesini aradan geçen zamanda büyüterek, ihracat yapan bir firma haline getirdi.

Remziye Güvenç, eşinin ölümünün ardından başına geçtiği boyahane işletmesinin kapasitesini iki kat artırarak, genelde iç piyasaya çalışan fabrikasını büyütüp ihracata yönelik üretime geçti.

Fabrikasında havlu, bornoz, pike, viskon, bez ve örgü kumaşlarının terbiye ve boyamasını gerçekleştiren Güvenç, çoğunluğu kadın 200 kişiyi istihdam ediyor.

Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın olmanın zorluklarını iş dünyasında da gördüğünü, fakat risk alarak ve cesaretli davranarak bunun üstesinden geldiğini belirtti.

- "Mücadele etmeyi seçtim"

Kadınların cesur olup zorluklar karşısında asla pes etmemesi gerektiğini dile getiren Güvenç, şunları söyledi:

"Sıradan bir ev hanımıyken 2003'te eşim vefat ettikten sonra bir anda kendimi işlerin içinde buldum. İlk zamanlarda çok zorlandım, işi bırakmayı hatta satmayı düşündüm. Çünkü 24 saat 3 vardiya çalışan, çalışanların yüzde 90'ı erkeklerden oluşan tekstil boya terbiye işi, bana göre tekstilin en zor bölümüdür ama ben kolay olanı değil mücadele etmeyi seçtim. Daha önce 5 bin metrekarelik alanda genelde iç piyasaya çalışıyorduk. 2013 yılından itibaren yeni binamızda yeni makinelerimizle hizmet vermeye başladık. Şu an 10 bin metrekarelik alanda ayda 650-700 bin ton üretim gerçekleştiriyoruz. Üretimimizin yüzde 90'ı ihracata yönelik."

Başarının sırrının disiplin, takip ve ekip çalışmasında olduğunu vurgulayan Güvenç, başarı ve kazancı "kol kola gezen ikizlere" benzeterek, "Kadınlar mutlaka çalışmalı ama aile kurumuna zarar vermemelidir. Kadının en önemli hayati görevi, çocuklarına iyi bir anne, kocalarına iyi bir eş olmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.