Denizli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

17:49 08 Mart 2016
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tarlada çalışan kadınları ziyaret etti.

Kadınlar gününü kutlayan Filiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı kadınların, aileleri ve çocuklarının okuması için kendi günlerinde bile çalışmak zorunda olduğunu belirtti.

Kadınların kimi zaman yazın kavurucu sıcağında kimi zaman da kışın soğuğunda çalıştığını dile getiren Filiz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü de olsa tarlada çalışmaya ara vermiyorlar. Akşam da ev işleriyle uğraşıyorlar. Hayatımızın en önemli vazgeçilmezleri olan kadınlarımızın yaşamları süresince ortaya koydukları ve temeli fedakarlığa dayalı bu yaşam tarzı toplumumuzun her zaman beğeni ve takdirini kazanmıştır" dedi.

Filiz ve beraberindekilerle daha sonra et işleme tesisinde çalışan kadınları ziyaret ederek, çiçek verdi.

- Kadınlar Özgecan için yürüdü

Merkezefendi Belediyesi, Özgecan Aslan'a ithaf ettikleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Belediye meclis üyeleri ve personelin katıldığı yürüyüşte, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu kadınlara çiçek dağıttı.

Subaşıoğlu, Delikliçınar Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Belediye Meclisi'nde alınan kararla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Özgecan Aslan'a ithaf ettiklerini belirtti.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Subaşıoğlu, "Toplumun temel taşı aile olduğuna göre ailelerin de temel taşı hiç şüphesiz kadınlardır. Tarihimizin her devrinde kadınlar, aile ve toplum yapısının en değerli yerinde bulunmuştur. İnancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Bütün personelimizle ve meclis üyelerimizle farkındalık adına karanfil dağıtarak kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz" diye konuştu.

- Pamukkale'de kadınlara özel etkinlik

Pamukkale Belediyesi'nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezinde "Aile Yaşamı ve Kadın" programında kadının toplumdaki yeri anlatıldı.

Programada Pamukkale Türk Sanat Müziği Topluluğu Kadınlar Korusu konser verdi. Kadınların eşlik ettiği ve büyük beğeni toplayan konserin ardından "klasikten moderne" defilesi gerçekleştirildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözünün muhatabı olan kadınların, ailenin temelini teşkil ettiğini, doğumdan ölene dek karşılıksız seven, şefkatin, fedakarlığın, sabrın ve özverinin sembolü olduğunu ifade etti.

Gürlesin, şehit annesi Fatma Acar, engelli Merve Nur Bıyıkoğlu ve çiftçi Huriye Kahraman'a ebru üzerine kaligrafi işlemeli isimlerinin yer aldığı plaket hediye etti.

Etkinliğe katılan kadınlar daha sonra Pamukkale'yi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.