Denizli

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

12:48 17 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Çanakkale Zaferi'nin, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağının en önemli göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Kocatepe, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatanı ve istiklali için canını feda etmekten çekinmeyen Türk milletinin, tarih boyunca büyük zaferlere imza attığını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin milletin, iman gücüyle, inanç ve azimle yazdığı bir destan olduğunu ifade eden Kocatepe, zaferin dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olduğunu, milletimizin imkansızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisiyle "Çanakkale geçilmez" sözünü tarihe altın harflerle yazdırdığını kaydetti.

Kocatepe, mesajında şu ifadelerini kullandı:

"Verilen olağanüstü mücadele, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirinde ifadesini bulan tarihe sığmayacak kadar büyük bir destandır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Aatatürk, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur' sözüyle Çanakkale'deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Bizler de, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe güçlendirerek taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyoruz ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.