Denizli

"Terörü teşvik cezasız kalmaz"

16:57 18 Mart 2016
"Terörü teşvik cezasız kalmaz"

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı Halit Çelik, "Hiç kimse suçu, terörü teşvik eden, insanları öldürmeyi sanki makul ve mazur gösteren açıklamaları allayıp pullayarak makul gösteremez" dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adı altında akademisyenlerin teröre destek veren açıklamalarda bulunduğunu, bu açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında savunulduğunu söyledi.

Bu konuda kamuoyunda kafa karışıklığı yaratılmak istendiğine dikkati çeken Çelik, hukuki açıdan hakaret, sövme, tehdit, terör ve şiddeti teşvik anlamındaki beyanların düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğini ve korunamayacağını anlattı.

Bu beyanların tüm hukuk, ahlak, din ve ideolojilerde cezalandırılması gerektiğinin ifade edildiğini vurgulayan Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hiç kimse suçu, terörü teşvik eden, insanları öldürmeyi sanki makul ve mazur gösteren açıklamaları allayıp pullayarak makul gösteremez. Bunun hukuk içinde asla yeri yoktur. Böyle bir teşvik açıklaması, insan hakları, basın veya düşünce özgürlüğü kapsamında kabul edilemez. Hiç kimse, bunu bu şekilde söylemek suretiyle cezadan masumiyet kapsamı içine sokamaz. Terörü teşvik cezasız kalmaz."

- "Türk milletini suçlayan nitelikte"

AK Parti Denizli Milletvekili ve eski İnsani Haklar Sosyal ve Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Cahit Özkan da "ifade özgürlüğü" adı altında terör propagandası yapmanın millete ihanetle eşdeğer olduğunu söyledi.

Türkiye ve hiçbir Avrupa ülkesinde terör örgütü propagandası yapmanın düşünce özgürlüğü olarak kabul edilmediğine dikkati çeken Özkan, söz konusu bildirinin, tek taraflı ve Türk milletini suçlayan nitelikte olduğunu anlattı.

Özkan, sözlerini şöyle tamamladı:

"İfade özgürlüğü' adı altında terör propagandası yapmak, millete ihanet etmekten başka bir şey değildir. Devletimiz, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini korumak zorundadır. Burada düşünce özgürlüğü olarak ilan edilen bildirgeye imza atanlar, terör örgütünün propagandasını yapmaktadır. Bu da resmen suçtur. Herkes yaptığı şeylerin sonucuna fazlasıyla katlanacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.