Denizli

- TKDK Denizli İl Koordinatörü Kar:

13:55 21 Mart 2016
- TKDK Denizli İl Koordinatörü Kar:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, hayvancılık destek başvurusu için geçen yıla oranla rekor sayıda talep olduğunu bildirdi.

Kar, yaptığı yazılı açıklamada, kurum olarak amaçlarının Avrupa Birliği (AB) standartlarında hazırlanan projelerle modern, verimli ve sürdürülebilir işletmeleri ülkeye kazandırmak olduğunu belirtti.

TKDK İl Koordinatörlüğünce 18 Aralık 2015 tarihinde çağrı ilanına çıkılan ve 11 Mart itibariyle sona eren IPARD II 1'inci Başvuru çağrı döneminde 101 tedbiri başlığı altında et, süt ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında proje aldıklarını kaydeden Kar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Et, süt ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında 67 proje başvurusu gerçekleşti, bu projelerin toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 103 milyon lira. Son başvuru çağrısında daha önceki çağrılara kıyasla hayvancılık alanında rekor düzeyde başvuru yapıldı. Şu an geldiğimiz noktada artık projeler kendi aralarında yarışır hale geldi. Kurum tarafından belirlenen şeffaf kriterler ışığında, en iyi hazırlanmış, verimli ve sürdürülebilir projeler seçilerek bu projelere yüzde 60-70 oranında hibe desteği sağlanacak. Güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynakları desteği ile girdi maliyetlerinin en aza indirilmesini hedefliyoruz. Bu çağrıda aldığımız projelerin büyük çoğunluğunda güneş enerjisi sistemlerinin de eklenmiş olması bizi ayrıca sevindirdi."

Kar, açıklamada ayrıca tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbiri kapsamında müracaatların sürdüğü bilgisini paylaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.