Denizli

Denizli'de öğrencilerinden yardım kampanyası

15:05 23 Mart 2016
Denizli'de öğrencilerinden yardım kampanyası

Pamukkale ilçesindeki bir ilkokuldaki öğrenci ve velileri, ihtiyacı olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.

Atalar Mahallasindeki Sadettin Kıbrıslıoğlu İlokulu öğrencileri "biz bize yeteriz" ismini verdikleri kampanya çerçevesinde okulun yanında yardım standı kurdu.

Kampanyaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Sadettin Kıbrıslıoğlu Okul Aile Birliği Başkanı Ertuğrul Gümüş, projeyle yardıma muhtaç insanlara yardım etmenin yanı sıra öğrencilere yardımlaşma ve paylaşmayı öğretme amacı taşıdıklarını belirtti.

Kampanyanın kendi okulları ile sınırlı kalmasını istemediklerini kaydeden Gümüş, şunları söyledi:

"Tüm Denizli'ye sesimizi duyurmak istiyoruz. İnsanlarımızın ihtiyaç fazlası eşyalarını getirmesini bekliyoruz. Bu yeni kıyafetler de olabilir, eski kıyafetler de olabilir. Burada askıya koyulacak yardımlar ihtiyaç sahipleri tarafından alınacak. Askıya ekmek, gıda, kıyafet koyarak toplumun daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çocuklarımıza fiziki eğitim veriliyor ancak değerler eğitimi verilmiyor. Çocuklar eskisi gibi yardımlaşma ve paylaşmayı bilmiyor. Biz yeniden bu değerleri ön plana çıkarmak istiyoruz. Kendilerinden maddi olarak üsttekileri değil altındakileri de anlamalarını ve ona göre yaşamalarını istiyoruz."

Gümüş, bir fırınla anlaşarak her sabah belirli sayıda ekmeklerin askıya bırakılacağını sözlerine ekledi.

Kampanyayı organize eden öğrencilerden Sabiha Naz da, hayırseverlere seslenerek, "Biz bize yeteriz" projesine destek vermelerini istedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.