Denizli

Denizli'de MS hastasına özel yatak bağışlandı

14:50 24 Mart 2016
Denizli'de MS hastasına özel yatak bağışlandı

Pamukkale ilçesinde 4 yıldır yatağa bağımlı yaşayan ve vücudunda yaralan oluşan MS hastasının yüzü, belediyenin bağışladığı özel yatakla güldü.

Pamukkale Belediyesi, 24 yıldır MS hastası olan ve 4 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 45 yaşındaki Himmet Tüğdür'e çift motorlu ve havalı hasta yatağı hediye etti.

Tüğdür'e Karşıyaka Mahallesindeki evinde ziyarette bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yatağa bağımlı yaşayan hastalara yönelik olarak başlattıkları özel yatak sistemi uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların sıkıntılarına merhem olduklarını belirtti.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla engellilere, yaşlılara, hastalara, ihtiyaç sahibi ailelere her daim destek olduklarını vurgulayan Gürlesin, "İhtiyaç sahibi yatağa bağımlı hastalarımızdan bizlere özel yatak noktasında talepler geliyor. Yatağa bağımlı kişiler, kan dolaşımında sıkıntı, deri ve deri altı dokusunda hasar ve yatak yaraları sıkıntılarıyla karşı karşıya kalıyor. Onların günlük yaşamında sıkıntıları biraz da olsa azaltabilmişsek en önemlisi bu. Bugün de Himmet Tüğdür kardeşimizin ziyaretine geldik. Kendisine acil şifalar diliyorum" dedi.

Tüğdür de Başkan Gürlesin'e teşekkür ederek, "Yatağa bağımlı olarak yaşamanın vücutta birçok sıkıntısı oluyor. Bu sorunların çözümü noktasında en büyük ihtiyaçlarımızdan birisi olan bu özel yatak sistemini bizlere ulaştırdığınız için Allah sizden razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz ve başkanımız sayesinde inşallah daha rahat edeceğiz. Bizlere bu olanağı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.