Denizli

Denizli'den kısa kısa

15:36 27 Mart 2016
Denizli'den kısa kısa

AK Parti olarak çiftçilerin rekabet gücünü artırıp işletmelerini güçlendirmek için tarımsal desteklemelere devam edeceklerini ve düşük faizli tarımsal kredileri vermeyi sürdüreceklerini aktaran Tin, şöyle konuştu:

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Şehir Tiyatrosu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü işbirliğiyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda "Anhelmus", "Meraki" ve "Define Adası" isimli oyunlar sahnelendi. Ücretsiz tiyatro gösterilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

- DESKİ'den örnek davranış

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü çalışanları, "Sen de bir fidan dik nefesin olsun" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında bin fidanı toprakla buluşturdu.

Karakurt Mahallesi mesire alanındaki fidan dikim törenine katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, DESKİ çalışanları ile ağaç dikiminde buluştuğu için mutlu olduğunu belirterek, yaşam için hava ve suyun gerekliliğinin çok önemli olduğunu kaydetti.

- Çiftçilere 250 inek dağıtıldı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kurtluca, Güzelpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla ithal edilen 250 düve dağıtım törenine katıldı.

"Süt tozu ihraç eden sanayiciye ton başına 4 bin 500 lira destek veriyoruz. İlk defa yeni bir destek olarak diğer süt ürünleri ihracatına da destek vermeye başladık. Süt sanayicisinin üretici üzerindeki artan baskısını ortadan kaldırmak için bir adım daha atıyoruz. Bugün buradan kamuoyuna ilk defa açıklıyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bunca desteğine rağmen süt fiyatını 1,15 liranın altına çekmek için çiftçiyi zorlayan süt sanayicileri varsa bundan sonra devletimizin kurumları buralarda gerekli tedbirleri alacak ve denetimleri artıracaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.