Denizli

Denizli'den kısa kısa

18:18 31 Mart 2016
Denizli'den kısa kısa

Pamukkale Üniversitesi'de (PAÜ) üç gün sürecek "4. Nörolojik Fizyoterapi Sempozyumu" başladı.

Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma 20 üniversite ile devlet hastanelerinden fizyoterapist ve doktorlar katılacak.

Sempozyumun açılışında konuşan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Nörolojik Fizyoterapi Grubu Başkanı Doç. Dr. Arzu Güçlü Gündüz, bilimsel ve sosyal anlamda fizyoterapistlerin bir araya geldiğini ve yararlı bir sempozyum olacağını söyledi.

PAÜ olarak böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uğur Cavlak ise, sempozyum sonunda herkesin fikir ve stratejiler belirleyerek ayrılacaklarını ifade etti.

Sempozyumda 7 oturumda 21 konuşmacı söz alacak, 22 bildiri ve poster sunulacak.

- Merkezefendi'de taşlar toplandı

Merkezefendi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte çalışma yürüten zabıta müdürlüğü ekipleri, kaldırım ve yollarda kötü görüntü oluşturan taşları toplattı.

İş makinesi ve kamyonlarla toplanan taşlar, Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesine götürüldü.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin estetiği ve huzuru için çalışmaların aralıksız olarak süreceğini belirtti.

- Çameli Belediyesinden eğitime destek

Çameli Belediyesi ilçenin 31 mahallesindeki okulların eğitim seviyesini yükseltmek için çalışmalara başladı.

Çameli Anadolu Lisesinde, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle projelendirilen spor kompleksi ve İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından temin edilerek oluşturulan kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan burada yaptığı konuşmada, ilçe genelinde eğitim ve öğretim için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

- MÜSİAD Denizli Şubesinde kurumsallaşma eğitimi

MÜSİAD Denizli Şubesi, aile şirketlerinde kurumsallaşma eğitimi düzenledi.

MÜSİAD Denizli Şubesi tarafından şube bina toplantı salonunda düzenlenen eğitim 30 MÜSİAD üyesi katılımıyla gerçekleştirdi.

MÜSİAD Denizli Başkanı İsmail Biltekin aile şirketlerinin ülke ve Denizli ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu, aile şirketlerinin gelecek nesillere devredilmesi ve sürdürülebilir olması ülke ekonomisinin gelişiminde önemli rol oynadığını söyledi.

- Pamukkale Belediyesinden çöp taksi uygulaması

Pamukkale Belediyesi, ilçede temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere çöp taksi uygulamasını hayata geçirdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede çevre temizliği ve çevrenin korunmasına önem verdiklerini ve çöplerin toplanması, çevre temizliğinin sağlanması için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

İnsanlara temiz ve yaşanabilir bir çevre sunmak için belediye olarak ellerinde geleni yaptıklarını dile getiren Gürlesin, "Pamukkale ilçemiz en temiz şehir noktasında ön sıralarda. Çöp taksi uygulamamız, yaptığımız çalışmaların önemli bir parçası olacak. Dar ve giriş noktasında sıkıntılı olan sokaklarımız başta olmak üzere caddelerde, trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda çöp taksimiz hizmet verecek, çöpler toplanıp bertaraf edilecek." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.