Denizli

Otizmli öğrenci ezberiyle şaşırtıyor

11:06 02 Nisan 2016
Otizmli öğrenci ezberiyle şaşırtıyor

Denizli'de bir otistik öğrenci, tarihlerin hangi güne geldiğini ezbere bilmesi ile dikkat çekiyor.

Merkezefendi ilçesinde otistik çocukların eğitim aldığı Çamlık Özel Eğitim Uygulama Merkezi 8. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Ulaş Şimşek, verilen bir tarihin haftanın hangi gününe denk geldiği sorusunu kısa sürede doğru şekilde yanıtlıyor.

Çamlık Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Söylemezo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizmin doğuştan gelen, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen karmaşık, nörolojik tabanlı bir bozukluk olduğunu belirtti.

Başkaları ile etkileşimde bulunmayı engelleyerek kişinin kendi iç dünyası ile baş başa kalmasına yol açan otizmin, genellikle 3 yaşından önce ortaya çıkarak bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz olarak etkilediğini ifade eden Söylemezo, şunları söyledi:

"Her otistik çocuğun farklı özellikleri oluyor. Kişisel ihtiyaçlarını gideremeyenlerin yanı sıra eğitimle yaşamlarını bağımsız olarak sürdürebilen bireyler de olabiliyorlar. Kimisinin algısı ve ezber yeteneği gelişmiş oluyor. Bunlardan bazıları futbolcuların ismini takımlarıyla birlikte sayabilirken, bazıları da verilen tarihin haftanın hangi gününe denk geldiğini bilebiliyor. Okulumuzun 2. kademe 8. sınıf öğrencisi Ulaş Şimşek de bunlardan biri. Geçmişe ve geleceğe dönük verilen tarihlerin haftanın hangi gününe denk geldiğini sorunca anında cevaplandırıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.