Denizli

Denizli'den kısa kısa

16:29 08 Nisan 2016
Denizli'den kısa kısa

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Acıpayam ilçesinde yapımına başladığı yurt inşaatında incelemede bulundu.

Acıpayam'daki inşaat alanında yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Kocatepe, inşaatın kasım ayına kadar tamamlanması talimatını verdi.

Kocatepe, yurt binasının 150 yatak kapasiteli olacağı ve yaklaşık 2 milyon liraya malolacağını söyledi.

Vali Kocatepe, daha sonra Acıpayam Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu binasında incelemelerde bulundu. Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından ihalesi yapılan okul inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Kocatepe, 24 derslikli okul binasının gelecek şubat ayında hizmete açılacağını belirtti.

- Pamukkale Uluslararası Öğrenci Derneğinden Başkan Özer'e ziyaret

Pamukkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Halil İbrahim Karaöz ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer'i makamında ziyaret etti.

Halil İbrahim Karaöz, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı desteğiyle 23 Nisan-8 Mayıs'ta düzenlenecek "9. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nda, yabancı öğrencilerin kuracakları stantlarla kendi ülke ve kültürlerinin tanıtımını yapacaklarını ifade etti.

Başkan Özer ise DTO'nun sosyal sorumlulukları gereği çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda derneklerle de iş birliği yaptıklarını anlatarak, Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın, Denizli ve Türkiye'nin tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını kaydetti.

- İŞKUR'dan "Kariyer günü"

İŞKUR, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde "Kariyer ve Ötesi" etkinliği düzenledi.

Denizli İŞKUR Müdürü Feridun Giresun, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, iş arayanlar, gençler ve öğrencilerin kariyerlerine yön vermek, farklı seçenekler sunabilmek ve vatandaşların kariyer gelişimine katkı sağlayabilmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise katılımcılara, lisans bilgileriyle sınırlı kalmamaları, kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından "Gelişen Türkiye'de Girişimcilik" konulu panelde, KOSGEB ve TKDK'nin sağladığı destekler hakkında bilgi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.