Denizli

Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu

10:06 16 Nisan 2016
Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 11 şüpheli serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile TKDK İl Koordinatörlüğünün de aralarında bulunduğu bazı dernek ve kurumlara yönelik Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden adliyeye sevk edilenlerin savcılıktaki ifade işlemi tamamlandı.

Adliyeye götürülen 11 zanlıdan 2'si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 9'u tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 9 zanlı da 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı.

Kentte bazı projelere usülsüz kredi sağlanarak FETÖ/PDY'ye çıkar sağlandığı iddiasıyla ekipler, 11 Nisan'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile TKDK İl Koordinatörlüğünün de aralarında bulunduğu 22 adreste arama yapmış, bazı bilgisayarlar, harici bellekler, dokümanlar, çek ve senetlere el koymuştu.

İncelemelerin ardından haklarında yakalama kararı verilen 19 kişiden 18'i gözaltına alınmış, 1 kişinin ise operasyon öncesinde kaçtığı bildirilmişti. Zanlılardan 11'i emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 7 kişi ise emniyetten serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.