Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

19:42 22 Nisan 2016
AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Cumhurbaşkanına hakaret"e 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299'uncu maddesinin kaldırılması talebine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine hakaret etmek isteyenler ancak hakaret özgürlüğünün peşinde koşar" dedi.

Tin, yazılı açıklamasında, TCK'nın 299'uncu maddesinin iptalini isteyen bir grup aydının, "Cumhurbaşkanına hakaret özgürlüğü" istediklerini, bunun da "aymazlıkta sınır tanımaz bir yaklaşım" olduğunu savundu.

Hükmün iptalini isteyenlerin "aydınları karanlık güçlerin hizmetkarlığını" yaptığını ileri süren Tin, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine hakaret etmek isteyenler ancak hakaret özgürlüğünün peşinde koşar. İfade özgürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret etmekle olmaz. Cumhurbaşkanına hakaret şahsa değil makama bir hakarettir. Ancak milli iradeyi yok sayan zihniyetler, Cumhurbaşkanına hakareti ifade özgürlüğü olarak niteleyebilir. Bu konuda ifade özgürlüğü isteyen sözde aydınların artık kafalarını gömdükleri karanlık dehlizlerden çıkartarak, bu ülkenin temel değerlerini ve milli iradenin yok sayılamaz gücünü görme vakti gelmiştir. Bugün ülkemizde Cumhurbaşkanına hakareti hak olarak talep etmek ise sözde aydın geçinen çürümüş zihniyetin kabul edilemez bir garabet duruşudur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.