Denizli

"Engellere Takılma Şenliğe Katıl" etkinliği

12:44 17 Mayıs 2016
"Engellere Takılma Şenliğe Katıl" etkinliği

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Engelsiz Yarınlar Topluluğu tarafından toplumda engellilere karşı duyarlılığı artırmak için "Engellere Takılma Şenliğe Katıl" etkinliği gerçekleştirecek.

PAÜ'den yapılan açıklamada, "Engellere Takılma Şenliğe Katıl" etkinliğiyle, toplumda engellere karşı duyarlılığı artırmayı, engellilerde sporun önemine ilgi çekmeyi, engelli bireylerin ortak ve bir arada yaşamı savunabilmeleri, spor sayesinde engelliler ve engelli aileleri arasındaki dayanışmayı artırmanın amaçlandığı belirtildi.

Etkinlik kapsamında, zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelli gruplar, goalball, tırmanma duvarı, fitness, basketbol, oturarak voleybol, hemsball ve tekerlekli sandalye basketbolu branşlarında sportif etkinlikler yapacak.

Yarın başlayacak ve gün boyu devam edecek şenlikte, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanları Hidayet Türkoğlu, Hamza Yerlikaya, Saadet Oruç, eski Milli Futbolcu Alpay Özalan ve Sanatçı Muazzez Ersoy'un katılacağı "Ünlüler Engelsiz Yarınlar İçin PAÜ'de" adlı panel düzenleneceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.