Denizli

Araç tasarımcısı Malkoç'tan öğrencilere girişimcilik dersi

13:10 17 Mayıs 2016
Araç tasarımcısı Malkoç'tan öğrencilere girişimcilik dersi

Denizli Ticaret Odası ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Genç Girişimciler Topluluğunun düzenlediği etkinlikte, araç tasarımcısı Erbakan Malkoç, öğrencilerle bir araya geldi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, başarılı bir girişimci olabilmenin yolunun ilk olarak hayal kurabilmekten, buna uygun hedef belirlemekten ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaktan geçtiğini belirtti.

Ülkelerin, milletlerin zenginleşebilmesinin yolunun, özel sektörün gelişmesi ve girişimci sayısının artmasıyla mümkün olabileceğini dile getiren Özer, "Türkiye'de her yıl 900 bin genç, istihdam piyasasına dahil olmaktadır. Yani, her yıl 900 bin gence iş bulmamız lazım. Bu yüzden girişimcilik önemli. Çünkü Türkiye'de her girişimci ortalama 10 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yüzden ülke olarak bizim girişimci sayımızı hızla arttırmamız gerekiyor." dedi.

Yaptığı araç tasarımlarıyla ünlenen Erbakan Malkoç ise PAÜ öğrencilerine hayatıyla ilgili bilgiler aktardı. İstanbul'da 60 metrekarelik bir evde ağabeyiyle yaşamaya başladığını ve bir otomobil tamirhanesinde iş hayatı ile tanıştığını anlatan Malkoç, zorlukların insanı çabuk büyüttüğünü kaydetti.

Bilginin çok değerli olduğuna işaret eden Malkoç, şunları söyledi:

"Tecrübeyi yaşayan insanların bilgisinden mutlaka yararlanın. Bu ülkeye değer katmak için çalışın, değer katanları da dikkatle izleyin. Hepimizin girişimci olma hayali var. Herhangi bir işe girişebilirsiniz ancak girişimci olamazsınız. Girişimci, üreten ve ürettiğine değer katan (marka değeri oluşturan) kişidir. Hangi işi yapıyorsak yapalım, en iyisini yapalım. Gençlerimiz ülkemize sahip çıkmalıdır. İnanç, ırk ve memleket milliyetçiliklerini hayatımdan çıkardım, sizlere de çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Amacımız vatana değer katmak olmalıdır. Hayatta başarılı olmak için hayal kurun, yola çıkın ama hiçbir engele takılmayın ve çok çalışın."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.