Denizli

Denizli'den kısa kısa

15:32 06 Haziran 2016
Denizli'den kısa kısa

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her gün bir mahallede Denizlilileri iftar sofrasında bir araya getirerek Ramazan'ın manevi ikliminde dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Zolan, yaptığı açıklamada, 11 ayın sultanı ramazan ayı hazırlıklarını tamamladıklarını, bu yıl da ramazan bereketinin paylaşıldığı iftar sofralarında tüm hemşehrileriyle bir arada olacaklarını belirtti.

Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede iftar sofrası kurma geleneğini bu yıl da sürdüreceklerini ifade eden Zolan, "Ayrıca her gün merkez ve ilçelerdeki camilerde lokma döktürüp limonata ikramında bulunacağız. Mahalle iftarlarının yanında günde 5 bin kişinin iftar yapacağı Ulu Cami yanındaki alana iftar çadırını da kurarak tüm hazırlıkları tamamladık. Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın aynı sofrada buluştuğu iftar sofralarımız, birlik ve beraberlik kültürümüzün gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Vatandaşlarımızla bu sofralarda buluşup dertleşiyor, Ramazan'ın manevi iklimini paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


- Pamukkale'de Ramazan geceleri

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ramazan ayına özel "Karahayıt'ta Ramazan Geceleri" adıyla 6 gün boyunca özel program düzenlediklerini belirtti.

Gürlesin, meddah gösterisi, oyun grupları ve çeşitli eğlencelerle vatandaşların farklı bir ramazan yaşamasını sağlayacaklarını dile getirerek "Denizli’de 5 noktadan ücretsiz servis kaldırılacak. Ramazan imsakiyelerimizin arkasında ay boyunca yapılacak etkinliklerin programı mevcut. Yatsı namazına kadar çocuklara yönelik programlar olacak. Teravihten sonra ise önemli sanatçılar sahne alacak. Sürpriz çekilişler ve ödüller de olacak" dedi.


- Merkezefendi'de zabıta ekipleri gıdaları denetleyecek

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda üreticilerine yönelik denetimleri sıklaştıracaklarını, insan sağlığına uygun olmayan gıdaların satışına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Subaşıoğlu, fırın, pasta ve tatlı imalathaneleri, şarküteri ve marketlere yönelik kontrollerin devam edeceğini, ekmek fırını denetimlerinde ekmek gramajı ve fiyat tarife listesinin de kontrol edileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.