Denizli

Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyümesi

21:39 10 Haziran 2016
Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyümesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, "Hükümetimiz, faiz oranlarından yeni destek mekanizmalarına kadar birçok alanda kapsamlı politikalar üreterek yatırımcıları ve girişimcileri cesaretlendirmelidir. Böyle bir ortam, yatırım harcamalarının artışını beraberinde getirecektir." dedi.

Kocasert, TÜİK'in bu yılın ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı büyüme rakamına ilişkin değerlendirmesinde, 4,8'lik oran ile Türkiye ekonomisinin beklentilerin üzerinde bir büyüme performansı yakalayarak otoriteleri şaşırttığını belirtti.

Farklı anketlerde ve uluslararası kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen açıklamalarda, büyüme beklentisine dönük tahminlerin genel olarak yüzde 4'ün altında seyrettiğini hatırlatan Kocasert, büyümenin bu performansı yakalamasını "sevindirici" olarak niteledi.

2015'i yüzde 4 oranında bir büyüme ile kapatan Türkiye'nin, 2016'ya daha da yüksek bir büyüme oranıyla başlamasının "ümit verici" bir gelişme olduğunu dile getiren Kocasert, "Açıkçası ülkemizin sahip olduğu potansiyel, beklentileri aşan büyüme rakamı ile bir kez daha kendini göstermiş oldu. Diyebiliriz ki Türkiye ekonomisi, AB ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke ekonomisinden daha hızlı büyüyor. Özetle, küresel ekonomide karşı karşıya olduğumuz zorlu konjonktürde, Türkiye'nin yakaladığı büyüme performansının olumlu olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

- "Ekonomi politikaları, yatırımcıları cesaretlendirmeli"

İş dünyası olarak Türkiye'nin, yoğun gündemi içerisinde ekonomiyi öncelikleri arasında tutması gerektiğini vurgulayan Kocasert, "Büyüme, ihracatla ve yatırımlarla taçlandığında, ekonomi çok daha sağlıklı bir tablo sergileyecektir. Bu bakımdan yeni kurulan hükümetimiz, faiz oranlarından yeni destek mekanizmalarına kadar birçok alanda kapsamlı politikalar üreterek, yatırımcıları ve girişimcileri cesaretlendirmelidir. Böyle bir ortam, yatırım harcamalarının artışını beraberinde getirecektir." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.