Denizli

Denizli'den kısa kısa

15:34 16 Haziran 2016
Denizli'den kısa kısa

Denizli'de yarın 786 okulda 183 bin 255 öğrenci karne alacak.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonu nedeniyle yayımladığı mesajda, eğitimciler olarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmenin huzuru içinde olduklarını söyledi.

Yıl boyunca öğrencilerin başarılı ve aynı zamanda mutlu olmaları için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Oğuz, açıklamasında şu görüşleri aktartı:

"2015-2016 eğitim-öğretim yılında 9 bin 605 derslikte eğitim gören 78 okul öncesi eğitim kurumumuzda 17 bin 340, 308 ilkokulumuzda 58 bin 286, 246 ortaokulumuzda 54 bin 538 ve 149 ortaöğretim kurumumuzda 53 bin 91 öğrencimiz olmak üzere toplamda 786 okulumuzda 183 bin 255 öğrencimiz, 14 bin 216 öğretmenimiz ile eğitim öğretim faaliyetini gerçekleştirdik. Yavrularımızın sosyal yönü güçlü, özgüveni tam, sorumluluk bilincine ve akademik bilgiye sahip bireyler olarak yetişmeleri için üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık. Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor sanatıdır. Bu sanatın birinci basamağı çocuklarımızı anlamaktır. Çocuğunu anlamayan bir anne, baba, onunla iletişim kuramaz. Çocukları sadece notlarına göre değil, genel durumunu göz önüne alarak değerlendirin. Unutmayınız ki karnedeki notlar, veliler için de bir değerlendirme fırsatıdır. Yıl boyunca bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yaptığınızı ya da yapamadığınızı görmenizi sağlayacaktır."

- Denizli'deki fen lisesi sayısı

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Denizli'ye iki yeni fen lisesi daha yapıldığını ve sayısının 6'ya yükseldiğini bildirdi.

Oğuz, yaptığı açıklamada, Denizli'de eğitim arzını ihtiyaçlarla uyumlu hale getirdiklerini, ekonomik büyümeye katma değer sağlayacak yeterliliklere sahip işgücü yetiştiren ortaöğretim kurumlarının sayısını artırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sınavla girilen okulların fazla olmasının öğrencilerin yetenek ve ilgileri doğrultusunda ortaöğretim kurumlarını tercih edebilmeleri açısından büyük bir kazanım olduğuna dikkat çeken Oğuz, şunları kaydetti:

"TEOG sınavına bu yıl giren 8. sınıf öğrencilerimiz 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitimin her alanında önde ve önder olan ilimizde yeni dönüşen iki fen lisesine daha tercihte bulunabilecekler. 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibariyle ilimizdeki Fen Lisesi sayısı altıya yükseldi. Mevcut Anadolu liselerimizden Pamukkale ilçesindeki Denizli Anadolu Lisesi ile Babadağ ilçesindeki Ahmet Nazif Zorlu Anadolu Lisesinin, Valiliğimizin teklifi ve Bakanlığımızın onayı ile 2016-2017 öğretim yılından itibaren kademeli olarak fen lisesine dönüştürülmüş olmasının sevincini yaşıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında Denizli Anadolu Lisesi 'Denizli Fen Lisesi' ve Babadağ Ahmet Nazif Zorlu Anadolu Lisesi 'Babadağ Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi' olarak 150 öğrenciyle yeni döneme başlayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.