Denizli

AK Parti Denizli İl Başkanı Filiz:

20:17 13 Temmuz 2016
AK Parti Denizli İl Başkanı Filiz:

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi tartışmalarına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti varsa mazlumlar için her zaman bir umut vardır." dedi.

Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 21 yıl önce Bosna halkının yanında olduğunu şimdi de mazlum Suriye halkının yanında olduğunu belirtti. Bu konuda AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiriler yapıldığını, Suriye'den gelip Türkiye'ye sığınan sığınmacılarla ilgili utanç verici tartışmalara şahit olduklarını kaydeden Filiz, şu ifadelerini kullandı:

"Başbakanımızın da dediği gibi, mazimize, Türklüğe yakışmayacak ifadeler var. Bu eleştirileri yapanların her zamanki gibi amacı Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, hükümetimizi, birlik beraberlik ve kardeşliğimizi yıpratmaktır. Suriyelilerin güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalar biliniyor. Vatandaşlık verilmesi konusunda çalışmalar tamamlanmadı. Bu çalışma netleşmiş değildir. Bu çalışmayı İçişleri Bakanlığı yürütüyor. Belirli suçlara karışmış, terör suçuna karışmış veya başka şekilde kanun dışı işlemleri olanların vatandaşlığa alınması söz konusu olmaz. Vatandaşlıkla ilgili konu yerli yersiz tartışılıyor. Yalan yanlış sözlerle, sosyal medyadan, basından kamuoyunu, bizlere ve Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize karşı olumsuz yönlendirmeye çalışıyorlar."

- "Bedelsiz konut söz konusu değil"

Filiz, Suriyeli sığınmacıların 4 yıldır Türkiye'de yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üç milyon insanın bir ülkede mülteci olarak kabul edilmesi milletimizin misafirperverliğinin yeni bir örneğidir. Türkiye Cumhuriyeti varsa mazlumlar için her zaman bir umut vardır. Türkiye'ye sığınan bazı Suriyelilere, iskan mevzuatı çerçevesinde bedeli alınarak TOKİ konutu verilebilecek. Bedelsiz konut söz konusu değil. Mazlumun duası hedefini bulan ok gibidir. Bu kardeşlerimiz bizim için tehdit ve tehlike değildir. Türkiye için gerçek tehdit mazluma uzatacak takatimizin ve idrakimizin kalmamasıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.