Denizli

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

18:11 21 Ağustos 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısını yapanların Türkiye Cumhuriyeti ve millet üzerindeki kirli emellerine hiçbir koşulda ulaşamayacağını belirtti.

Subaşıoğlu, Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki bir düğünde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk milletinin hiçbir koşulda teröre boyun eğmeyeceğini, ülkeyi parçalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti.

Bu haince ve kalleşçe saldırının ülkenin birlik ve beraberliğine olduğunu vurgulayan Subaşıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne haince yapılan bu saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Bunu yapanlar Türkiye Cumhuriyeti ve milletimizin üzerindeki kirli emellerine hiçbir koşulda ulaşamayacaklardır. Ülkemiz ve milletimiz asla teröre boyun eğmemiş, bundan sonra da eğmeyecektir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve Gazi şehrimizin başı sağolsun."

- "Teröre karşı tek yumruk"

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de Gaziantep'te bir düğün sırasında düzenlenen insanlık dışı hain terör saldırısını nefretle kınayarak, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü ne terör ne de diğer unsurların hiçbir şekilde bozamayacağını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Gürlesin, "Bir ailenin en güzel gününü terör kana bulamıştır. Saldırıyla Türk milletinin yüreğine bir ateş daha düştü. Terörün her türlüsünü lanetliyorum, kınıyorum. Vatanımızı bölmeye, birlik beraberliğimizi bozmaya, kardeşliğimizi zedelemeye ve şanlı bayrağımızı indirmeye çalışan hainlere karşı, ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaya kalkan şer odakları güçlere karşı kahraman Mehmetçiğimiz ve emniyet güçlerimiz canları pahasına mücadele vermektedir. DAEŞ'le de PKK ile de FETÖ ile de mücadelemiz devam edecek. Bizlere düşen görev ise bu vatan için teröre, şer odaklarına karşı tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır. Terörün sonu gelinceye kadar mücadele edilerek, tüm şehitlerimizin hesabı sorulacaktır." dedi.

- "Canımızı veririz vatanımızı asla"

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, birliğine kalkan hain ellerin mutlaka kırılacağını belirterek, insanların en mutlu anlarında karanlık yüzlerini ve çirkin emellerini gösteren eli kanlı teröristlerin hak ettikleri cevabı Türk ordusu ve milletinin en kısa zamanda vereceğini kaydetti.

Türk milletinin Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Alevisi, Sünnisiyle her zaman tek yürek olacağını, ismi ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin başını ezeceğini vurgulayan Güngör, "15 Temmuz'da FETÖ teröristlerine gösterdiği tepkinin aynısını da tüm terörist gruplara gösterecektir. Türkiye, Türk milletine aittir. Canımızı veririz vatanımızı asla. Ay yıldızlı bayrağımız Türk milletinin namusudur. Namusumuzu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Bilmeyenler öğrenecekler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.