Denizli

Denizli'den kısa kısa

20:06 31 Ağustos 2016
Denizli'den kısa kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesince Otizm Derneğine tahsis edilen okulda tersine kaynaştırma eğitimi verildi.

Otizmli çocuklar, yaz döneminde belediye tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Denizli Otizm Derneğine 3 yıllığına ücretsiz tahsis edilen okul binasında, normal gelişim gösteren akranlarıyla eğitim aldı. Tersine kaynaştırmalı eğitim programıyla minikler, yeni arkadaşlıklar kurarken yapılan etkinliklerle hem eğlendi, hem de öğrenme imkanı buldular.

Hafta içi her gün 13.00-17.00 saatlerinde verilen eğitimlerde oyun temelli etkinliklere ağırlık verildi. Rutin faaliyetlerin yanı sıra eğlenceli aktiviteler de yapıldı. 2 öğretmen, 1 psikolog ve her otizmli çocuğa eşlik eden bir yardımcı öğretmenin bulunduğu okulda, miniklerin mümkün olduğunca bağımsız hareket edebileceği aktivitelere öncelik verildi.

- Merkezefendi Belediyesinden Bursa-Çanakkale gezisi

Merkezefendi Belediyesince Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ve Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri için Bursa ve Çanakkale gezisi düzenlendi.

"Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk" gezisi çerçevesinde Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ve Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyelerinden 180 kişilik kafile, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Bursa ve Çanakkale'ye gitti.

Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 50 yaş üstü Merkezefendililere tarihin önemli iki şehrini görme fırsatı sunduklarını belirterek, "Bu geziyse çok anlamlı bir gezi. Herkes bilmelidir ki milletimiz çok büyüktür. Tarih boyunca yaşadığımız zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmadık. Bugün de ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz ancak büyük ve asil bir millet olarak bunun da üstesinden geleceğiz." dedi.

- Merkezefendi'de pazar yeri yapılıyor

Merkezefendi Belediyesince yeni bir pazar yeri yapılıyor.

İlçenin birçok yerine kazandırdığı pazar yeriyle vatandaşların günlük alışverişlerini sağlıklı koşullarda yaparak ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan Merkezefendi Belediyesi tarafından İlbade Mahallesi'nde de çalışma yürütülüyor.

Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçeye birçok pazar yeri kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, "Şimdiye kadar mahallelerimize pazar yerleri kazandırdık. Şimdi de İlbade kapalı pazar yerimizin çalışmasını yapıyoruz. Bu anlamda ara sokakta değil, çok daha modern bir yerde kurulu pazarımız olacak. İlbade Mahallesi'nde sokak arasında kurulu pazar yeri artık modern bir kapalı mekanda Merkezefendililerin hizmetine sunulacak." dedi.

İki katlı, 2 bin 775 metrekare alanlı pazar yerinin 6 ay sonra hizmete açılması bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.